dijous, 24 de novembre del 2022

De patés i cacauets

 Bon dia!

Habitualment posàvem les portes als hivernacles a mitjans d'octubre. La temperatura, llavors, ja començava a davallar i interessava que els conreus d'estiu que hi teníem, com ara la pebrotera, i els de tardor-hivern que hi anàvem plantant, com la bleda o la ruca, creixessin en un entorn més càlid que el que tindrien a l'exterior. Enguany, aquesta ha estat aquesta setmana que ens hi hem posat. Ben bé un mes més tard.

Al catàleg, si accediu als Elaborats del Parc, trobareu que hi hem afegit un grapat de patés. Alguns ja fa setmanes que estan fets, però encara no els havíem introduït. Altres són de tot just la setmana passada. La veritat és que estem molt contents perquè la Mireia i la Mercè, amb les seves experiències d'assaig i error, han arribat a trobar el punt a uns productes que elles mateixes s'han tret de la màniga. Sorprenentment ho han fet a partir dels excedents que irremeiablement tenim als camps, improvisant cada setmana. I, a més, aconseguint un bon grapat d'adeptes que frisen per les novetats que tot sovint pareixen. Si voleu seguir-les de més a prop, ho podeu fer a través del seu compte d'Instagram: escabetxart

Moniato fermentant, la darrera de les elaboracions

També hem incorporat al nostre catàleg, a partir d'ara i fins a final d'existències, els cacauets. Penseu que són crus i dins la seva tavella, tal i com estan a la planta. Alguns tenen la tavella lletja. No hem fet cap tractament posterior per netejar-los ni embellir-los. Ben bé els hem collit, triat i deixat assecar. 

El cacauet té més del 25% de proteïna i més del 40% de greixos. La majoria d'aquests són mono-insaturats i poli-insaturats. Contràriament al que generalment es creu, no és un fruit sec, en realitat és un llegum. És un dels aliments que més reaccions al·lèrgiques produeixen a nivell mundial. Com tot a la vida, tot i no ser al·lèrgics, cal menjar-lo amb moderació, sobretot si es tenen problemes per pair els llegums. Entre les seves propietats destaca la qualitat de les seves proteïnes i dels seus greixos i la seva riquesa en vitamina B3. Els podeu menjar crus, germinats, cuits o torrats. També es consumeix en crema. Podeu fer-la, tot i que no us quedarà tan fina com si la compreu feta, simplement triturant un grapat de cacauets pelats, crus o torrats, i afegint-hi una mica d'aigua.

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada