dijous, 17 de novembre del 2022

Treballant per al futur

 Bon dia

Ahir va venir una colla de la Xarxa de suport mutu de l'Alt Empordà a ajudar-nos a recol·lectar la mongeta del ganxet. Generalment, des de fa un parell d'anys, cada quinze dies espigolen els camps on tenim productes que no hem estat capaços de vendre, per les raons que siguin, o que no tenen la qualitat visual que considerem mínima per a la venda però que són bons i igual de deliciosos que els que sí que venem. De fet, aquests són els productes que justament consumim els que treballem al Parc. Aquesta vegada, a més d'espigolar, doncs, ens van donar un cop de mà en la feixuga collita de la mongeta.

 
És el primer cop que provem aquest conreu. No n'hem fet una gran quantitat i encara no tenim una idea gaire clara del cost que tindrà el desgranat de les beines i la neteja de la grana, però el que sí tenim és ganes de tastar-la i veure si n'hi haurà prou com per a oferir-vos-en.

Una vegada collits els cacauets i les mongetes, ens toca fer les darreres plantades de l'any, deixar els conreus a punt per a que passin l'hivern (se suposa que algun dia arribarà...), trinxar el munt de branques que hem anat acumulant al llarg de l'any, fer una endreçada a fons dels espais de magatzem i fer la posta a punt anual de tota la maquinària. Amb això enllestit, la satisfacció seria plena quan arribés el temps de descans hivernal. Els primers mesos de l'any servirien per a fer les podes als fruiters i les tanques, i la primavera ens trobaria en forma per encara la nova temporada. Esperem que tot plegat sigui possible. 

Enguany, però, a més d'aquestes tasques, tenim sobre la taula el relleu al capdavant del Parc. Ja estem posant fil a l'agulla per crear una cooperativa que gestioni les activitats que es fan i es faran a la finca. Hi haurà canvis, de ben segur, però sempre mantenint els objectius que des dels seus inici hem tingut a casa nostra: salvaguardar un racó de món de la barbàrie humana i produir aliments des d'una perspectiva agroecològica, posant el focus en el sòl, el territori i les persones. Creiem que justament la continuïtat del projecte a través d'una cooperativa és una eina fonamental per assegurar el futur del projecte. Les properes setmanes us anirem posant al dia dels avenços d'aquest procés. 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada