divendres, 16 de setembre del 2022

Plourà?

 Bon dia!

Ahir va caure la impressionant quantitat de 5,33 mm d'aigua beneïda. Ja hem tret la pols de les fulles. Aquesta tarda sembla que ha de ploure més. Uns 15 mm segons algunes previsions. Si cauen, ja podem considerar que serà un bon reg, però la pluja quedarà molt curta per revifar els aqüífers i revitalitzar la capa freàtica. El nostre pou ja fa mesos que s'alimenta d'aigua amb moltes partícules en suspensió. Probablement la major part d'aquestes partícules són simplement argiles, però ens han donat molts mals de cap en tot el que acostumem a regar amb goters. Els minúsculs canals pels quals passa l'aigua abans de sortir de la mànega s'han emboçat molt més ràpidament del que ho havien fet la resta d'estius que hem estat conreant aquestes terres. La cosa no pinta gairebé, cert, però som optimistes de mena i esperem que els propers estius no siguin tan eixuts. Això sí, no ens quedarem creuats de braços. Tot l'equip del Parc aposta per començar a implementar tècniques de conreus de secà: ús de varietats adaptades a condicions de sequera, treball del sòl per augmentar la seva capacitat de retenció d'aigua, ombreig per a reduir la insolació i acotxats per a limitar l'evaporació. Els entesos diuen que això no ha fet més que començar. Que no ens trobin amb els pixats al ventre!

Aquesta propera setmana arriben ja els primers ravenets i les primeres bledes. Les cols i bròquils encara es faran esperar. De moment hem hagut de treure les mongetes del catàleg. No hi ha manera que facin flor. A veure si reaccionen amb la baixada de temperatures i us en podem tornar a oferir: de sembrades n'hi ha un munt.

Avui ens toca seguir plantant remolatxes, cols, bròquils, bròcolis, fonolls, enciams i espinacs. Algunes d'aquestes plantes ja seran per collir als volts de Nadal o fins i tot cap al gener. Si més no, això era el que passava les darreres tardors i hiverns...

Apa, que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada