dijous, 8 de setembre del 2022

Així estan els camps

Bon dia!

Com molts ja sabeu, al nostre catàleg podeu trobar arròs de L'Estany de Pals. Una de les perles gastronòmiques que tenim a l'Empordà. La producció de l'Albert, com la de tots els petits productors, és limitada i, per sort, arriba un dia en què el producte s'acaba. Encara ens queden en estoc uns quants quilos d'arròs integral, però del blanc ja no en tenim gota. Ni ell tampoc. És previst que la collita comenci, si tot va bé, a finals d'aquest mes i per tant que en poques setmanes en tornem a tenim, però de moment us fem saber que arròs del blanc no us en podrem servir.

I ja que estem en aquest tema, de mongeta tendra potser tampoc en tindrem, però per motius ben diferents. No sabem quina és la raó, però les plantes floreixen poc i la poca mongeta que surt és lletja, lletja. Una cosa similar passa amb el blat de moro. En aquest cas sí que us en podem servir, però les panotxes estan gairebé totes corcades. Tot i que les seleccionem tant com podem, us podeu trobar que hagueu de llençar-ne algun tros. 

Al camp seguim amb les plantacions per les collites de tardor i hivern. A diferència de l'any passat, enguany han germinat molt bé els nap negres. Aquesta vegada ens vam guardar llavor nostra i la germinació ha estat espectacular. També han tret el cap del terra els primers ravenets i espinacs de la temporada. El ravenets són tan ràpids en créixer que probablement en dues o tres setmanes ja us els podrem oferir. Els naps també germinen molt ràpid, però són més lents de creixement i no comptem que els tinguem a punt fins a finals d'octubre ben bé.

Podríem repassar tots els conreus, però en aquests moments en tenim una trentena al camp i segur que com a molt hauríeu llegit fins aquí, de manera que tampoc ens estendrem més.

Apa, que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada