divendres, 5 d’agost del 2022

Ai les calors ...

 Bon dia!

Fa poc més de dues setmanes les mongetes ens sortien per les orelles. Aquesta setmana passada ja en vam anat ben justets per cobrir les comandes i amb prou feines van arribar-ne quatre grapats als mercats. Avui pràcticament no n'hem collit, tot i passar una bona estona per treure'n tantes com fora possible. Això ja passa al camp. Les plantes tenen els seus cicles i no és estrany que una setmana n'hi hagi molt d'una cosa, i la setmana següent en prou feines es colli per a fer un àpat. Sabedors d'això, i per tal de poder oferir tot el productes de temporada amb tanta continuïtat com sigui possible, gairebé sempre sembrem o plantem més d'un cop a l'any una mateixa espècie. Per exemple de tomates fem 3 o 5 plantades, de pèsols 2 sembrades, la  pastanaga la sembrem 6 o 7 vegades. Amb la mongeta, que té un cicle més curt, el que fem és sembrar-ne cada 15 o 18 dies per tal que no ens trobem amb un forat a la producció. Però no tot depèn de nosaltres... les calorades continuades d'aquest estiu passen factura a molts conreus. Les mongetes són especialment sensibles a l'excés de calor. Amb les altes temperatures la flor cau i com a conseqüència no hi ha fruit. Tot això per dir-vos que potser la setmana vinent no tindrem mongeta tendra. De plantes i de flors n'hi ha tantes com vulgueu, però que arribem a collir-ne ja no és tant evident.

Altres temes. Si voleu fer conserva de tomata, ara és el moment. En tenim molt de bombeta, que és ideal ja que té poca aigua, poques llavors i molta polpa. Us l'oferim en caixes de 10 kg, a 25 €/caixa. Si us fa mandra, sempre ens en podreu comprar a nosaltres. Ja hem fet prou conserva per passar l'any i vinent i potser part del següent.

I per acabar: durant unes setmanes no tindrem pa ni altres farinacis per les comandes del dimecres. Per diverses raons, entre elles la falta de comandes a l'estiu i els problemes de logística, vam acordar amb els forners que fins al setembre no ens en servirien. Si en voleu el podeu comprar als mercats del dissabte de món Empordà.

Vinga, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada