dijous, 11 d’agost del 2022

Relleus

Bon dia!

Som vius i seguim endavant. No sé per quant de temps, però de moment seguim endavant. Els dies passen i les energies flaquegen, sobretot a l'estiu. Ja no en tinc 30, ni 40, i fins i tot els 50 ja semblen llunyans. Necessito un relleu i en això estem treballant. Ja fa uns mesos que estem perfilant un nou equip, jove i amb empenta, que agafi les regnes del Parc. No és una tasca fàcil. De persones amb ganes de treballar n'hi ha, però de fer-ho al camp, per compte propi (sense horaris ni vacances pagades) i assumint els riscos que tot plegat comporta, ja no n'hi ha tantes. Si a més és necessari que tinguin la formació i la capacitat de fer-ho, diria que el cercle es redueix substancialment. A sobre resulta que som una mica torra-nassos i la intenció és que tot plegat sigui gestionat com una cooperativa, on tots els membres s'impliquin en el projecte i se'l facin seu. No sé si ens en sortirem, però si ho aconseguim us asseguro que serem mooooolt feliços. N'anirem parlant, d'aquest tema, entre d'altres coses perquè necessitarem la vostra complicitat per tal que tot plegat vagi per bon camí i arribi a bon port.

Dit tot això, que pot semblar poca cosa però té tela, aquesta setmana setmana n'hi ha que se'n van i n'hi ha que tornen. Vull dir de productes al nostre catàleg. Els alvocats s'acomiaden fins a finals d'octubre, igual que la col llombarda. Però tonen els fonolls i una espiga i una tubercle; el blat de moro dolç i el moniato blanc.  D'ambdues coses esperem poder gaudir-ne durant uns quants mesos, però res és de bon preveure en els temps que corren. Els moniatos ataronjats encara són petits, en tres o quatre setmanes segurament ja els tindrem a punt. De productes d'altres pagesos, afegim el raïm negre de La Gutina (Sant Climent Sescebes). Si no coneixeu la gent de La Gutina i la seva finca, us aconsellem que els feu una visita i tasteu, si us agraden, els seu vins i el seu oli fet exclusivament amb olives de la varietat argudell. L'any passat ja ens en van servir, de raïm, i va agradar molt. El primer que ens arribarà serà de la varietat Alphonse Lavallé, rodó, dolcet i cruixent. 

Apa, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada