dijous, 21 d’abril del 2022

Temps de saüc

 Molt bon dia!

Malgrat les temperatures d'aquesta primavera, els saücs comencen a estar prou florits com per a trobar-hi les flors que calen per elaborar uns quants litres de cava o saüquet. Fa uns anys us vam passar la nostra recepta. La podeu trobar en aquest vincle al blog que fa temps que escrivim. Es tracta d'una beguda refrescant i amb propietats medicinals que poc a poc va recuperant el seu espai, perdut segurament pel màrqueting i la invasió de begudes industrials insanes. A més d'exquisida al paladar, és fàcil d'elaborar i es conserva durant tot l'any. Que més podem demanar-li? Animeu-vos a fer-ne!

Al camp, entre les baixes temperatures per l'època i les pluges, les sembres i plantacions es van enrederint. Ja fa dies que tenim les pebroteres i les cogombreres esperant de ser plantades. El sòl encara és fred per a rebre llavors com les mongetes i els cacauets. Si no canvia força la cosa, l'inici de les collites també s'endarrerirà. Les previsions no preveuen l'arribada d'un anticicló en els propers 15 dies. Teòricament les dues properes setmanes, tot i que no gaire plujoses, es preveuen mig ennuvolades. És clar que de vegades també s'equivoquen...

Tot i així, tenim les tomateres dins l'hivernacle, ben florides. Ahir ja vam acabar d'entutorar-les i tenen un aspecte genial. Altres conreus no estan tan macos. Sobretot els que es troben al final del seu cicle. Ja s'han espigat els apis i api-raves. Comencen també a fer-ho alguns porros i algunes pastanagues. Tot plegat indica que aviat ens quedarem sense aquests productes. Cal dir que no és cap novetat perquè ens passa cada any en aquesta època. 

Aquesta setmana afegim un nou producte de l'equip de Pastant diversitat: les magdalenes. Tot i que només les podrem oferir als que feu la comanda pels dimecres. Tenen moooolt bona fama. Tots els productes de Pastant diversitat estan a l'apartat de transfomats. En aquests moment encara no sabem a quin preu ens les faran, però espero que al llarg del dia d'avui ja el puguem afegir.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada