dijous, 28 d’abril del 2022

Setmana de plantades i llavors de cacauets

 Bon dia!

El sòl comença a tenir prou temperatura per a que hi puguin créixer els conreus d'estiu. No ens pregunteu a quina temperatura està, no ho hem mirat! El senyal més inequívoc de que és moment de sembrar, és que quan ens "passegem" per l'hort podem veure germinant moltes llavors de carbassa, síndria i meló que van quedar al camp l'any passat. Així que a partir d'avui i durant els propers dies ens hi posarem a fons: pebroteres, alberginieres, carbasseres, meloneres, sindrieres, cogombreres, mongeteres ... En pocs dies l'aspecte dels camp canvia radicalment. S'omple de flors d'algunes plantes dels conreus d'hivern que han rebrotat o han quedat sense collir. Taques de groc i blanc que sovintegen amb el verd intens de les noves plantades. Enguany tenim preparada una bona tanda de plantes que floriran entre els conreus, atraient insectes i donant color als camps. Majoritàriament caps blancs i boixacs o jaumets. Aquest estiu no us podeu perdre una visita al nostre hort-jardí!

També és moment de sembrar cacauets. L'any passat vam fer la primera sembra de cacauet de l'Empordà amb llavor que ens va donar el pare de l'Albert Grassot de Pals. El nostre proveïdor d'arròs. Volem difondre aquest conreu que anys enrere podíem trobar a totes les hortes de les nostres terres i que ha patit una important regressió. Si voleu llavor, us en podem donar un grapat. No en tenim a cabassades, però amb unes quantes que sembreu els podreu tastar i us en podreu fer la llavor per l'any vinent. Envieu-nos un comentari a la vostra comanda o un correu electrònic i en us prepararem un sobret.

Per acabar, us envio aquesta imatge de les nostres garrafes de fermentació amb el suc que omplirà les primeres 70 ampolles de cava. N'anirem fent setmanalment, al ritme que marquin les flors dels nostres saüquers.

Apa, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada