divendres, 8 d’abril del 2022

Planta que plantaràs

Per sort les baixes temperatures dels darrers dies només han tocat lleugerament les patateres. La resta de conreus no han estat afectats. Curiosament el moment més fred que vam tenir va ser durant les primeres hores del dilluns, quan a la majoria d'indrets del país varen ser pitjors les matinades del dissabte i del diumenge. Tot apuntava que aquí també seria fatal, el mateix dissabte. A les 4 ja estàvem a 0ºC... però va aparèixer la nostra estimada companya de viatge, tot i que de vegades també les fa de grosses. L'entrada d'una lleugera tramuntana va remenar les capes d'aire i va fer remuntar la temperatura quatre graus, evitant les anunciades glaçades. Vam estar de sort. Cosa que no ha passat a molts indrets del pla de Lleida on alguns companys han perdut el 100% de la collita de fruita.

Ahir vam passar el dia plantant. De moment, cap conreu que sigui novetat enguany: espinacs, fonolls, enciams, cebes, porros...., però ja tenim a punt per aquests dies les carbassoneres i les pebroteres. Ara sí que va de bo. El que sí que és novetat és que bona part de les cebes i tots el porros que vam plantar són del nostre planter i de varietats tradicionals, ni híbrides ni produïdes per grans corporacions. Això ens omple de satisfacció. No en sabeu quant!

Aquesta setmana vinent, tot i ser més curta del que és habitual, tenim previst d'enllestir el tram final de l'hivernacle: posar-hi el film plàstic i muntar-hi la finestra lateral. Espero que en el proper missatge ja us en puguem fer arribar una imatge del resultat final.

Encarem les darreres setmanes dels cultius que eren sembrats o plantats l'any passat. Pastanagues, porros, calçots... Quan se'ns acabin, els que considerem més bàsics els demanarem a companys del sud que ja en disposaran dels plantats enguany.

Un apunt sobre les peres. En aquestes darreres setmanes no ens han arribat les que hem demanat a Hortec. L'argument que ens donaven era que la vaga de transport afectava l'empresa que les duia. Dijous mateix ens van dir que l'empresa ja no fa vaga i que ens podran servir les peres. Perdoneu pels inconvenients que us hagi pogut provocar.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada