dijous, 31 de març del 2022

Glaçades i florides

Deunidó la que s'espera per aquest cap de setmana! Freds de ple hivern. Ara que les patateres treien el nas... si no fem res, quedaran ben rostides. Tot i que el sòl és ben moll, mirarem de calçar-les per tal que la terra faci una mica d'abric.

La Miren és la varietat més primerenca La Rudolph és més tardana

Un altre conreu que també pot patir són les tomateres. Tot i el temps que està fent aquestes darreres setmanes, estan creixent molt bé. Potser 0ºC els aguanten, però  -1ºC ja és més difícil de superar. Ara... qui sap? Creuem els dits!


La veritat és que encara que ens sorprengui, la darrera glaçada de l'any passat va ser el 7 d'abril. Tampoc és tant estrany, doncs, que el termòmetre s'enfonsi en aquesta època de l'any.

Malgrat la fresca i la manca de sol, els conreus d'hivern es van acomiadant. Els bròquils verds i els blancs, ara que els dies són més llargs, diuen adéu amb una bona florida:



I com avui he agafat la càmera, us passo una imatge de les dimensions que agafen els bròquils blancs poc abans de fer la florida:


Alerta, que aquesta manassa fa prop de 25 cm!

A hores d'ara ja tenim ànsia de plantar els conreus d'estiu. Teòricament la setmana vinent hauríem de començar amb cogombres i pebrots a l'hivernacle. Veurem com van anant les coses. S'acosta la voràgine de l'horta!

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada