Deunidó la que s'espera per aquest cap de setmana! Freds de ple hivern. Ara que les patateres treien el nas... si no fem res, quedaran ben rostides. Tot i que el sòl és ben moll, mirarem de calçar-les per tal que la terra faci una mica d'abric.
La Miren és la varietat més primerenca | La Rudolph és més tardana |
Un altre conreu que també pot patir són les tomateres. Tot i el temps que està fent aquestes darreres setmanes, estan creixent molt bé. Potser 0ºC els aguanten, però -1ºC ja és més difícil de superar. Ara... qui sap? Creuem els dits!
La veritat és que encara que ens sorprengui, la darrera glaçada de l'any passat va ser el 7 d'abril. Tampoc és tant estrany, doncs, que el termòmetre s'enfonsi en aquesta època de l'any.
Malgrat la fresca i la manca de sol, els conreus d'hivern es van acomiadant. Els bròquils verds i els blancs, ara que els dies són més llargs, diuen adéu amb una bona florida:
|
I com avui he agafat la càmera, us passo una imatge de les dimensions que agafen els bròquils blancs poc abans de fer la florida:
Alerta, que aquesta manassa fa prop de 25 cm!
A hores d'ara ja tenim ànsia de plantar els conreus d'estiu. Teòricament la setmana vinent hauríem de començar amb cogombres i pebrots a l'hivernacle. Veurem com van anant les coses. S'acosta la voràgine de l'horta!
Salut i bons aliments!
Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada