divendres, 4 de febrer del 2022

Llavorer en marxa!

 Bon dia!

Alegria, que les pesoleres ja floreixen! L'any passat vam començar-ne a collir coincidint amb l'arribada de la primavera, la setmana del 21 de març. Un mes i mig que se'ns farà llarg, mai més ben dit, com la quaresma. 

Aquesta setmana hem posat en dansa el nostre llavorer. Allà on farem el planter de varietats no híbrides per abastir el nostre hort. Després d'adequar l'espai, hi hem començat sembrant cebes d'Amposta, porro del país, canonges i ruca. Aquesta vegada totes les llavors són de la cooperativa les Refardes. A les Refardes podeu trobar un bon nombre de varietats de la gran majoria d'espècies que creixen als horts de casa nostra, i moltes més. La majoria són varietats tradicionals del país, però també en tenen que són d'altres parts del món. Les llavors que comercialitzen estan produïdes en alguna de les 18 finques que col·laboren amb el projecte i que estan repartides pel territori català. La més propera és a Foixà, gestionada per en Pere Pereta, que potser alguns coneixereu. Feu una mirada al seu catàleg i no us deixarà indiferents.


També tenim llavor d'altres procedències. La Mireia de Mallorca ens ha dut unes quantes de les que produeixen a l'Associació de Varietats Locals de les Illes Balears. Algunes d'aquestes varietats ja les hem provades a casa nostra. La carbassa de fregall que us oferim des de fa setmanes és de llavor nostra feta per una carbassa que venia de Mallorca. Aquesta mateixa setmana hem afegit al catàleg la Carbassa llarga, la llavor de la qual també té el mateix origen. De color més intens, de textura més fina i de gust més dolç que la cacauet que us estem oferint ja fa mesos. Són carbasses molt grans i allargades. En vam collir una que feia més de 15 kg. Per aquesta raó us la oferim a talls.

Al catàleg i com a novetat també hi trobareu l'api-rave. Aquesta espècie és de creixement molt lent. La vam plantar a finals del mes de juliol i encara ara n'hi ha que són petites. Els apis de la nostra horta han anat quedant cada cop més petits a causa de les continues glaçades que estem patint. L'api-rave és una bona alternativa si volem aromatitzar els brou i donar un toc a les amanides. Però també pot ser el protagonista en cremes, pures, estofats i com a guarnició. Pel fet d'haver-n'hi de mides molt diverses, us l'oferim a pes. Als comentaris podeu dir si preferiu que sigui gran, mitjà o petit. Farem el que podrem.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada