dijous, 27 de gener del 2022

Verdures que tornen i altres novetats

 Bon dia!

Aquesta setmana tornem a collir espinacs i ruca. 

L'espinac és una de les verdures més resistents al fred i amb el zero de creixement vegetatiu més baix. És a dir que és una espècie que a molt poca temperatura (per sobre dels 4ºC) segueix creixent. Essent el dia encara curt, aquest creixement és lent. L'espinac que començarem a collir aquesta setmana va ser plantat a mitjans d'octubre. Quan es planta a la primavera, en poc més d'un mes ja està a punt per collir.

Pel que fa a la ruca, el seu zero vegetatiu és superior, però segueix creixent perquè la tenim dins l'hivernacle. Sota coberta, la temperatura durant la nit baixa pràcticament igual que a l'exterior. En canvi, quan fa dies assolellats com els d'aquests dies, durant les hores de llum la temperatura puja considerablement i en aquells moments les plantes creixen gairebé tan ràpid com si fóssim a la primavera.

També hem afegit al nostre catàleg les cremes de verdures que vam encarregar a la Carmen, del Rebost de l'Empordanet. Ens en va fer dues: una amb carbassó i l'altra amb porro i pastanaga. Ambdues contenen una quantitat considerable de llimona, cosa que els confereix un gust àcid poc usual en aquest tipus de conserva. Són cremes elaborades sense autoclau i a temperatura inferior a la que es dóna dins d'aquest aparell. Per això és indispensable acidificar-les per aconseguir que es conservin òptimament i que siguin sanitàriament segures. A més d'aquesta característica, ambdues són molt espeses, i molt fortes de pebre. Per això us recomanem que les allargueu, al vostre gust, amb aigua o brou. Nosaltres ho fem gairebé fins al doble del seu volum!

Per acabar, quan entreu al catàleg veureu que ja tenim actualitzades gairebé totes les imatges dels nostres productes. Aprofitem l'ocasió per agrair a en Jose, de l'Estudi Caramba, la feina feta amb les fotografies. Ens encanten!

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada