dijous, 17 de febrer del 2022

Amb els pixats al ventre

Comença a moure's alguna cosa. Durant els darrers mesos fent un volt per l'hort podies comprovar que, setmana rere setmana, els canvis eren tan subtils que pràcticament no es percebien. En els darrers dies, després de les quatre gotes que van caure la setmana passada, el paisatge ha començat a moure's. L'herba dels marges i dels camins verdeja, molts conreus comencen a treure's la mandra de sobre i a voler créixer, i alguns arbres rebenten borrons de flors i de fusta. Tot plegat ens avisa que ens anem preparant, que recomença una nova aventura... Més val que ens posem les piles o ens agafarà amb els pixats al ventre!

Demà ja ens posem amb les primeres plantacions de conreus de primavera, tot i que encara ens quedi un mes llarg d'hivern. A l'horta sempre es va per avançat. Els primers enciams d'exterior, les primeres remolatxes i ravenets de l'any, ... i les primeres pastanagues! Sembrarem ara, però amb els dies encara curts i les temperatures en muntanya russa, els conreus van al seu ritme. Les pastanagues, per exemple, no les començarem a collir fins a mig juny, i seran petites, encara.

Per a les tomates sota coberta només ens queden 15 dies. Enguany tenim la sort de poder participar en el projecte HARNESSTOM de selecció de varietats locals de tomates de la mà de la Fundació Miquel Agustí. Ens facilitaran cent plantes d'un total de 25 varietats diferents de tomates (4 plantes de cada mena). Aquestes varietats han estat seleccionades prèviament d'entre centenars que eren candidates a ser les millors en relació al seu equilibri entre qualitat i producció. Tindrem l'ocasió de tastar-les i de decidir quina ens agrada més per a reproduir els propers anys. Aquest estiu farem una activitat per a que hi pugueu dir la vostra.

I per acabar, comentar-vos que s'han unit al nostre equip la Laia i l'Albert. Esperem poder compartir amb ells bones estones i bones suades!

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada