dijous, 21 d’octubre del 2021

Dels cacauets i de Sant Galderic

 A mitjans del mes de maig us vaig comentar que l'Albert Grassot, de l'arròs l'Estany de Pals, ens havia donat un bon grapat de cacauets dels que conrea el seu pare. No pas per menjar-los sinó per sembrar-los. És una varietat de cacauet que té història i que s'havia cultivat molt a l'Empordà. Malauradament el seu conreu a casa nostra pràcticament ha desaparegut per la seva poca rendibilitat econòmica ja que el mercat està inundat pel que es produeix al continent asiàtic o a l'Àfrica, majoritàriament. Per sort el pare de l'Albert no ha deixat de fer-ne i gràcies a això podrem seguir gaudint d'un aliment que no té res a veure amb el que es troba al mercat actualment. Un producte amb història i amb unes característiques pròpies. 

Tota aquesta introducció és per dir-vos que dimecres vam collir la renglera de cacauets que vam sembrar amb aquesta llavor. La collita és espectacular. Potser per la ignorància que tenim sobre el conreu, no ho sabem del cert. El cas és que cadascuna de les mates va ben farcida de fruits. En aquests moments les plantes encara estan esteses a l'era de casa esperant que la tramuntana i el sol les assequi prou per garantir la seva conservació. En vam "munyir" una planta i, tot i que encara és fresc i ha de perdre aigua, vam pesar els cacauets (amb la clova): 600 grams per una sola planta! De ben segur que serà molt menys quan s'assequi, però tenint en compte que vam sembrar 400 grams de llavors, sembla una proporció astronòmica.

Si els voleu venir a tastar, hi esteu ben convidats. Dimecres vinent, en horari de botiga (de 4 a 7 de la tarda) en tindrem un bon cabàs per degustar-los.

Canviant de tema, aquest diumenge ens podreu trobar a la Fira de Sant Galderic (patró dels pagesos catalans) de Bellcaire. En Galderic, era un camperol carcassonès que, amb els seus dos germans, conreava les terres d'altri. Va defensar els drets dels pagesos, protegint-los dels abusos i maltractes dels senyors. Enguany hem decidit de muntar-hi parada per tal de col·laborar amb la iniciativa i donar a conèixer els nostres elaborats. Us hi esperem!

Per acabar, afegir que aquesta setmana trobareu un grapat de productes nous al nostre catàleg: julivert, espinacs, api i ravenets de producte propi; arròs nou de l'Estany de Pals i taronges.

Que passeu una bona setmana.
Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.c
om

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada