dijous, 14 d’octubre del 2021

Sobre l'alvocat i les inspeccions del CCPAE

 Ja ens han arribat els primers alvocats. No són poques les vegades que durant tot l'estiu molts ens demaneu quan en tornarem a tenir. Doncs vet aquí que ha arribat el moment. Si l'any és bo, a mitjans d'octubre ens arriben els primers, de la varietat Bacon, de la mà d'en Félix Rodríguez de Jete, a Granada; i en tenim fins a mitjans de juny. Els darrers són de la varietat Red, del nostre company de gremi Pablo Antonio Gómez, de Jimena de la Frontera, a Cadis. Si us agraden els alvocats no us podeu queixar: déu-n'hi-do si n'és de llarga la temporada! 

Hi ha qui diu que aquí a l'Empordà, en un lloc una mica arrecerat, hi creixerien bé els alvocaters. De fet n'he vist alguns de ben carregats no pas massa lluny de casa nostra. L'any passat, sense anar més enllà, la Sofia, clienta i amiga de fa anys, ens va regalar un bon cistell ple d'alvocats de producció pròpia. En tenia a cabassos! I viu entre Parlavà i La Sala, no ben bé davant de mar... De vegades ens hem plantejat de plantar-ne. No descarto que ho fem aquest mateix any. No gaires, uns quants per veure com van. Us imagineu que tiressin bé? 

Canviant de tema, avui hem tingut inspecció del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Un cop l'any, si no hi ha sorpreses, que de moment no n'hi ha hagut, ens visita l'inspector per comprovar que tot estigui en regla, d'acord amb el que marca la normativa, vaja. És un tràmit que encara no sé ben bé per què el fem. Vull dir que no sé ben bé per què estem inscrits. És una mica feixuc "invertir" el temps omplint papers. Una inversió que potser és justificada si la teva producció ha de passar per un intermediari. Però no és el cas. Els que no fan ecològic o no tenen el segell com a tal, no han d'omplir ni la meitat de papers. Nosaltres pensem que la confiança és el millor certificat que pot tenir la nostra producció. D'aquí que ens expliquem cada setmana en aquests escrits, que estiguem oberts sempre a qualsevol consulta i que  pugueu venir sempre que vulgueu a veure el que fem.

Que passeu una bona setmana.
Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.c
om

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada