dijous, 28 d’octubre del 2021

Els nostres elaborats i les feines al camp

Com molts ja sabeu, fa un parell d'anys vam començar a oferir-vos elaborats propis, fets amb els excedents que tenim als camps. Des de fa gairebé 20 anys, quan vam començar aquest projecte, hem tingut al cap aquesta opció, però al principi només us oferíem la nostra conserva de tomata. Amb la incorporació de la Mireia a l'equip, poc a poc, sense pressa però sense aturar-se, la família dels elaborats ha anat creixent i en aquests moment en tenim una vintena al nostre catàleg: a la banda dolça, confitures i xútneis, i a la salada, escabetxos, salses i fermentats. Alguns volen!

Amb els elaborats a la fira de Sant Galderic

La feina al camp ja ha entrat en una altra fase. L'herba, que ens ocupa unes quantes hores setmanals, creix a un ritme que ens permet mantenir-la a ratlla sense que haguem de fer mans i mànigues. La gran majoria de plantades i sembrades per passar l'hivern i la tardor ja estan fetes. Els mercats han afluixat una mica i per tant les collites poden ser més reduïdes. Tot i així, amb la bonança que tenim, els conreus van creixent i fan molta patxoca. Això darrer fins que entri una bona tramuntanada o caigui un xàfec d'aquells que fan fredat. Ambdues coses passen sovint, sobretot els xàfecs, que ens deixen amarats d'aigua durant setmanes i l'aspecte dels camps va empitjorant. Però no cridem al mal temps que potser enguany ens ho estalviem.

Aquesta reducció de l'activitat als conreus ens permet d'anar fent tasques que no podem encarar fins que arriba aquest temps: retallar tanques vegetals (en tenim gairebé 3 quilòmetres i cal repassar-les per les dues bandes!), refer camins, reparar instal·lacions, repassar vehicles i maquinària.... Tot plegat ens ocupa unes quantes setmanes.

Avui hem afegit al catàleg productes que feia mesos que no hi eren, com ara la ruca, que pateix durant l'estiu, o la ceba tendra, que sempre ens deixa aquest buit de finals d'estiu i principis de tardor.

Que passeu una bona castanyada!
Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.c
om


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada