dijous, 13 de febrer del 2020

Atraient els ocells

Bon dia!

Goiteu:


Aquestes imatges són de fa un parell de setmanes. Vam instal·lar, juntament amb en Carles d'Ullà , membre de l'APNAE (l'Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà) una caixa-niu per a òlibes, en una acció del Projecte Òliba. Ens va explicar que en aquesta època de l'any les parelles ja estan fetes i cerquen niu per a pondre-hi els ous. Aquest model de caixa sembla que és molt atractiu per a les òlibes i que hi ha moltes possibilitats que l'ocupin en les properes setmanes. Ja us ho anirem dient.

D'altra banda, ahir mateix vam començar a fer una bassa que recollirà l'aigua de pluja dels hivernacles. Quan la pluja és intensa l'aigua entra als hivernacles pels costats i sovint queden inundats malgrat estar coberts. Amb aquesta bassa pretenem evitar aquest problema, i al mateix temps creem una zona humida perfecta com a hàbitat per a moltes espècies d'ocells ja que justament està en una de les àrees més tranquil·les de la finca. A mig termini farem un aguait d'aus per a poder observar els ocells que hi vagin a beure o s'instal·lin pels vorals, sense espantar-los. Us convidarem a fer-hi una visita quan ho tinguem enllestit.

En aquest mateix sentit, gràcies a l'acord de custòdia que tenim amb l'IAEDEN (Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura), fa uns mesos vam rebre la visita de l'Albert Burgas, biòleg de l'associació. Entre d'altres coses ens va fer un estudi de la riquesa de fauna de la nostra finca, que més endavant publicarem al web, i un llistat de les espècies d'ocells que va poder observar en una hora de voltar pel Parc el mes de novembre passat. En aquella estona va veure i escoltar 34 espècies diferents! Si seguiu aquest enllaç anireu a parar al web especialitzat ornitho.cat, i podreu veure les espècies que va trobar. Si a més us registreu al portal, que és gratuït, podreu veure fotos i sentir els cants de cadascuna de les espècies.

Aquestes són d'aquelles coses que van quedant al tinter, malgrat són prou importants per a nosaltres.

Molt bona setmana!
Enric


Salut, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada