dijous, 6 de febrer del 2020

Fent altres feines

Bon dia,

És ja massa repetitiu parlar dels efectes del temporal Glòria. Amb aquest paràgraf intentaré deixar-lo enrere i faré tot el possible per no parlar-ne més. De fet, ni penjaré imatges del deplorable estat d'alguns conreus. Només us vull dir que és molt més que probable que haguem de comprar més productes d'altres companys per poder seguir oferint-vos prou varietat al nostre catàleg. En aquests moments, en què podem confirmar que l'espinac pràcticament ha passat a millor vida, l'aspecte de cols i bròquils augura un  futur similar. Sortosament la resta de conreus no semblen tan afectats a hores d'ara. Però també és cert que la terra segueix amarada d'aigua i que, en més o menys grau, les arrels de les plantes segueixen patint asfíxia. En tot cas, com ja us he comentat, miraré de no parlar-ne més.

Aquestes setmanes estem estassant algunes de les tanques vegetals que vam plantar ja fa 17 anys. A banda de la protecció de la tramuntana que ens ofereixen, fan de refugi a insectes, ocells i altres animalons que ens ajuden a crear un entorn més ric en biodiversitat i per tant més resilient davant de qualsevol plaga. Alguns arbres, sobretot les freixes i l'arbre del paradís, han arribar a créixer fins a una alçada que ronda els 15 metres. Amb aquesta llargària, les ombres que es projecten sobre els camps limiten, sobretot durant els mesos d'hivern, els conreus que s'hi poden fer a la seva banda nord. Ben bé ens quedem amb la meitat de la superfície de conreu ombrejada en els mesos en que més falta fa la llum i l'escalfor del sol. El "subproducte" d'aquesta tasca no és gens menyspreable: disposem de fusta per escalfar-nos sobradament durant tot l'hivern.

També hem aprofitat aquestes setmanes, en què el treball amb els conreus es limita purament a la collita, per a posar en solfa una sèrie d'aplicacions informàtiques que ens han de facilitar la gestió, tan tècnica com econòmica, de la nostra activitat. En aquest sentit tindrem unes eines que ens permetran  saber millor on som i en donaran pistes per a poder millorar l'eficiència en els dos aspectes, el tècnic i l'econòmic. Ara només ens falta ser capaços de tenir-les al dia. La dificultat rau, sobretot, en fer-ho quan els conreus ens demanen a crits que estiguem per ells.

I prou. Ens deixarem al tinter algunes coses per continuar amb la xerrameca la setmana vinent.

Que tingueu una molt bona setmana.
Enric

Salut, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada