dijous, 6 de juny del 2019

Tot en marxa

Ja som en aquell moment que, d'un dia per l'altre i a simple vista, es pot veure com les plantes van creixent i florint. El sòl es va escalfant i ho noten. L'efecte és més evident en les plantes que s'arrosseguen per terra, com ara meloneres, sindrieres, cogombreres o carbassoneres: en dos dies alguns brots creixen un pam!

És clar que les bardisses i les adventícies (altrament dites "males herbes") també fan via, i s'hi ha de ser a sobre si no es vol que les primeres envaeixin camps i camins, i que les segones converteixin l'hort en una mena de guaret intransitable.

Amb tot, seguim plantant, avui mateix ens arriba planter de ceba, enciam, remolatxa, api i tomata bombeta. Aquesta tomata és la que fem servir per fer en conserva. L'any passat va anar fatal i per això enguany hem estat bona part de l'any sense pots de tomata.

També avui, tenim la intenció de sembrar la xufla. Aquest va ser un conreu que ens va anar molt bé la darrera temporada. Va anar molt bé fins el moment de la collita, que és cap al novembre. Llavors, si ho recordeu, va començar a ploure i vam tenir els camps en males condicions per a la collita manual de la xufla. Vaja, que el conreu va anar bé, però una bona part de la producció va ser per alimentar els talpons, que s'hi van reproduir profusament.

Aquesta setmana afegim algunes novetats al nostre oferiment de verdures: els porros i els ravenets. Els primers han arribat per quedar-se, o això esperem... Amb les plantades que anem fent n'hem de tenir fins a mig abril. Per contra, amb els ravenets es fa difícil de dir. En sembrem cada quinze dies, però ara creix tan ràpid que en poc més de 10 dies poden passar de ser petits a ser massa grans.

Acabo il·lustrant el missatge amb una de les mil possibilitats de gaudir de la nostra picada de col Kale. Penseu que aquesta col és molt rica en vitamines A, C, K i del grup B. Conté elevades quantitats de calci, ferro, potassi i magnesi. És rica en fibra, proteïna i omega 3. A més és altament alcalinitzant. Vaja, tota una joia. Tant és així que als EEUU, que són molt seus, li dediquen un dia de l'any: el national kale day, el primer dimecres del mes d'octubre.






Bona setmana i molta sort
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada