dijous, 13 de juny del 2019

Comencen les collites d'esitu

Bon dia!

Ens anem posant les piles amb l'obrador. Aquesta setmana hem estat treballant un parell de productes nous. La remolatxa cuita amb vinagre de poma i espècies, i diverses proves de transformació del carbassó i les cols, amb fermentació o amb deshidratació.

La remolatxa ha estat cuita amb la cuina solar (0% d'emissions de CO2). Per tastar-la haurem d'esperar que el vinagre faci els seus efectes. Amb els fermentats i amb els deshidratats hem tingut molt bons resultats, però encara estem en fases de proves per a millorar el procés i sistematitzar-lo per poder oferir-vos un producte el més homogeni possible.

En aquest sentit us he de dir que ja hem tastat la primera remesa de cava de saüc. Encara en volem tastar més abans d'oferir-vos-el, però ja us puc confirmar que la setmana vinent el tindreu disponible. La primera ampolla que hem obert ens ha resultat menys dolça del que estem acostumats, però igualment molt aromàtica i de bon paladar. Com no afegim ferments, sinó que fermenta amb els bacteris i llevats que en el moment de collir la flor hi ha presents, cada lot surt amb les seves característiques pròpies, de la mateixa manera que passa amb les anyades del vi. No us heu de sorprendre si en tasteu dues ampolles de lots diferents i tenen buquets diferents.

Pots de remolatxa amb llavors de mostassa
Al camp tot creix desbocadament. Ja hi ha melons i síndries de la mida d'una pilota de ping-pong. Hem començat a collir cogombres, tomates i mongetes, a més d'albercocs i prunes. Apa, tot de cop!
Aquests productes us els oferim al nostre catàleg, però no sabem si n'hi haurà prou per a tots, sobretot de tomates. Ahir en vam collir una dotzena de quilos, i és de suposar que la cosa vagi in crescendo, però vés a saber...

Ah, també hem començat a collir patates. De moment la kennebec i la violeta, que són les que van més avançades. Crec que la setmana vinent podrem collir també de la varietat àgria.

Fins aquí hem arribat, que avui amb tanta cosa per collir el dia se'ns quedarà curt.

Bona setmana i molta sort!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada