dijous, 20 de juny del 2019

Som massa agosarats...

Molt bon primer dia d'estiu!


Diuen que cap a les 4 de la tarda d'avui arriba l'estiu. L'estarem esperant, tot i que alguns moments ha semblat que ja el teníem aquí.

Malauradament us he de donar una mala notícia. Després de tota la xerinola que vam fer anunciant el cava de saüc, avui us he de dir que hem de reconèixer que vam ser massa agosarats. Després de fer-ne i gaudir-ne durant diversos anys, enguany, de resultes de canviar les dimensions de la producció i per tant modificar el mètode substancialment, hem obtingut vinagre en comptes de cava. La presència d'oxigen i la temperatura, a banda dels microorganismes presents, juguen un paper molt important en la fermentació. Tant important, que justament defineixen quin és el tipus de fermentació que es donarà en un medi concret. Per desconeixement, no les vam controlar prou i el resultat no ha estat l'esperat.

Després de la decepció inicial en tastar el beuratge, quan ja vam ser conscients del que havia passat, ens hem posat en marxa per cercar tota la informació que calgui per encarar el repte l'any vinent, amb moltes més garanties d'èxit. De moment, ens sap greu, però molt a disgust nostre només us podem oferir com a vinagre el que havia de ser cava. No ens rendirem pas!

Entre els molt "invents" d'enguany, un dels que no us he comentat és que hem sembrat sèsam. Fa unes setmanes, tots torrant-ne per a afegir-ne a una amanida, vaig pensar: germinaria aquest sèsam? I vés per on, vam fer una prova de germinació. Així va ser com vam esbrinar com és que mai no n'hem vist enlloc de sèsam germinat, tot i que poder sí que algú en fa. El brot d'aquesta planta oleaginosa, que és de les més antigues que es conrea, és extraordinàriament amargant, gairebé incomestible! De manera que vam sembrar sèsam, que ja ha tret les primeres fulles. Veurem com va i si el podem arribar a collir i dir allò d'Ali Baba: "Obre't sèsam!".

Flors de sèsam. Hi ha varietats que les tenen rosades
Apa, endavant!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada