dijous, 23 de maig del 2019

Elaborats del Parc

Molt bon dia, tot i que possiblement ens plogui...

Avui tinc el goig de presentar-vos una nova secció al nostre catàleg que s'estrena amb dos productes. Posem a la vostra disposició els primers Elaborats del Parc: el vinagre de poma dalinsweet i la picada de col kale. És tan primícia que, de moment, ni tenim etiquetes ni, en conseqüència, foto per posar al catàleg. De fet, a principis de la setmana que ve ens han d'arribar les ampolles per envasar el vinagre, o sigui que ara per ara només el tenim a granel. La kale us la servirem envasada en bossetes de 40 grams, de cel·lofana, que és un derivat natural de la cel·lulosa. Tenim la ferma decisió d'eliminar els plàstics de la nostra vida, de manera que evitem al màxim servir-vos els productes envasats amb aquests derivats del petroli.

Aquesta tardor, quan vam fer el suc de poma, en vam reservar una part per fer-ne vinagre. No té cap mare afegida. S'ha transformat de manera totalment natural, en condicions aeròbiques i amb els bacteris que vivien directament sobre la pell de la poma. No està pasteuritzat, però es conserva durant molt de temps gràcies al seu propi pH.

La picada de kale està deshidratat a menys de 46 ºC durant unes 15 hores. En aquest procés perd el 90% del seu pes, però conserva pràcticament intactes les seves propietats. L'hem feta a petició d'una clienta del mercat de Palamós, que és consumidora de sucs verds i utilitza la picada
de kale per barrejar-la amb els sucs. Premsar-la amb l'extractor de sucs dóna molta feina degut a la gran quantitat de fibra que conté. Es pot utilitzar també per afegir a amanides i cremes, per condimentar tot tipus de plats o, fins i tot, per menjar-la sobre una llesca de pa amb tomata. Deixeu-ho volar la imaginació!

Aviat anirem afegint altres productes com la remolatxa cuita en vinagre, el fermentat de pastanaga, la sal de ruca, .... i en poques setmanes, el llaminer cava de saüc o sabuc, com n'hi diuen per l'Empordà. O com a mínim a Albons.

Al camp aquests dos o tres darreres dies de sol radiant s'han deixat notar, sobretot en les plantes més estiuenques. Melons i síndries han canviat totalment d'aspecte i es veuen créixer, després de setmanes immòbils.

I per acabar, una imatge de les primeres flors de les carbassoneres a casa nostra. Veure el biofilm de blat de moro que l'envolta em fa pensar en ahir, que en vam posar per les mongeteres. Quan l'estenem desprèn una oloreta a pastís que obre la gana. Que diferent que és de la pudor de plàstic reescalfat que fan els films convencionals!


Molt bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada