dijous, 16 de maig del 2019

De blats i moniatos

Bon dia!

Ahir vam anar d'"excursió" a Sant Pere de Ribes. Bé, de fet Sant Pere ens quedava a uns quilòmetres. Vam estar a les Casetes visitant en Ricard Huguet. En Ricard també és productor d'horta i moltes de les tasques del seu hort les fa amb cavall. Va ser un gust veure la compenetració que té amb el Moreno i la facilitat i capacitat de treball que tenen tots dos quan fan equip. Necessitàvem una injecció d'engrescamenta per a dedicar més hores a aconseguir una cosa similar amb en Menut, el nostre cavall. L'espiral de feina en què estem immersos no ens permet tenir gaire temps lliure i invertir-lo en l'animal requereix d'una bona dosi d'il·lusió. Segur que ens hi posarem, però la nostra experiència en aquest afer és pràcticament nul·la i veurem si ens en sortim.

Si la meteorologia ens ho permet, avui i després de la collita, plantarem els esqueixos de moniato que ens van arribar ahir. El moniato és un dels cultius de cicle més llarg que fem. El plantem ara i no és fins l'octubre que comencem a collir els primers. En tenim de nostres fins a mig gener, quan les glaçades són ja una mica fortes i els que ens queden sota terra queden afectats i es comencen a fer malbé. Enguany mirarem de trobar-los un millor lloc per allargar la seva conservació. Entre patates, cebes i carbasses els magatzems de què disposem i que són aptes per a la conservació de les collites ens han quedat petits.

També tenim a punt per sembrar el blat de moro de dos colors per a crispetes. La setmana passada en vam desgranar de la nostra pròpia collita. Enguany disposem de molta més llavor i podrem fer-ne un bon tros. Aquí teniu una imatge del moment del garbellament.


I per acabar, comentar-vos que a partir d'ara i mentre hi hagi prou demanda, us oferim pa de blats antics i sègol del forn Pa i Figues de Sant Sadurní de l'Heura. En Ramon i l'Antígona ja fa
 més de 10 anys que s'hi dediquen i el seu pa és excepcional. El blat i el sègol és conreat per ells o per altres pagesos de l'Empordà i comarques veïnes. El molen ells mateixos i el pasten amb llevat mare. Tot plegat fa que el seu pa tingui unes característiques molt difícils de trobar a casa nostra. Tasteu-lo i ho veureu!

Apa, i "aquí ho deixo".

Molt bona setmana!
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada