dijous, 29 de juny del 2017

Mirant de passar pàgina al desànim

Per segona vegada en 15 anys ens hem d'enfrontar a un dels fets més demolidors que poden succeir quan vius del que et dóna el camp. Estic parlant de la calamarsada. Aquest dimecres passat, poc després de migdia, el cel va deixar caure, amb ràbia, infinitat de grans de glaç sobre l'hort. En pocs segons tot va quedar cobert de blanc. Bona part de la collita i de l'esforç dels darrers mesos es va malmetre irremeiablement.

La sensació d'impotència i el desànim ho tenen fàcil per instal·lar-se dins teu quan passen aquestes coses. Encara hem d'esperar uns dies per prendre consciència real de l'abast de l'episodi, però alguns dels seus efectes ja podien preveure's i notar-se instantàniament. Heus aquí cinc cèntims, sense comentaris:









Us aniré informant de com van reaccionant els cultius. A hores d'ara, tot i que ja és evident que cultius com l'enciam o la bleda estan literalment destrossats, encara és difícil saber, per exemple, quin % de pomes podrà superar els cops, si aguantaran l'envestida les síndries i els melons o si les carbassoneres podran continuar donant fruits tenint en compte l'estat actual de les fulles.

Al catàleg us oferim el que pensem que podrem servir-vos. Mirarem de trobar els productes que se'ns han fet malbé totalment, com ara els enciams, demanant-los a altres pagesos propers. Em disculpo per avançat ja que sóc conscient que algunes coses no estaran en les millors condicions possibles. Si considerem que un producte en concret no té una qualitat mínima, us avisarem i no us el servirem.

Mirant d'anar passant pàgina, tot i que arrossegarem les conseqüències durant setmanes sinó mesos, vull agrair la vostra presència a tots els que vau venir a celebrar els 15 anys. Va ser un matí per recordar. Ens vam reunir més de 60 persones, moltes més de les que esperàvem quan vam pensar en organitzar l'aniversari. Vull agrair especialment la seva col·laboració a en Ramon Manent i la Mireia Mena, que van donar el punt festiu i engrescador a la passejada.

I per acabar aquest llarg missal, vull dir-vos que la a partir de dijous vinent engega Tasta'l. Enguany amb caire estrictament vegetarià. Si voleu seguir el que es va coent, ho podeu fer a través d'aquest enllaç: https://www.facebook.com/espaitastal/

Apa, anem a veure que podem collir avui ...

Bona setmana i molta sort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada