dijous, 26 de novembre del 2015

Han arribat les glaçades

Tot glaçat.

Dimarts ens vam llevar amb els camps gebrats i les plantes ben glaçades. No sé a quina temperatura devíem arribar, però fins i tot dins els hivernacles tot semblava que havia passat a millor vida... Però amb la sortida dels sol moltes plantes van retrobar la seva turgència habitual, tot i que el que ens quedava de l'estiu va quedar fulminat: adéu a pebrots i albergínies.

La tramuntana ja havia, i a continuat fent-ho, matxucat les fulles més sensible, com les dels naps i els ravenets. De vegades alguns pagesos veïns els sap greu que haguem plantat tants arbres als voltants de l'hort: "malaguanyats l'espai que ocupen i l'ombra que fan". I en part deu ser cert, però també us puc assegurar que, a banda del que aporten intrínsecament (espai d'alimentació per ocells i insectes, disminució de CO2, etc...), fa dies que hauríem hagut de plegar de fer horta sinó se'ns hagués acudit plantar els més de 3000 arbres i arbusts que tenim protegint els conreus de les envestides de la tramuntana.

Canviant de tema, us adjunto una imatge del mercat de Palamós de la setmana passada. Els i les que veniu al mercat normalment no veniu gaire d'hora i us perdeu aquesta imatge d'exuberància. Els i les que feu comanda per venir a buscar-la a casa nostra o per que us la portem nosaltres, no us acostumem a veure pel mercat, així que també serà una novetat. Aquí van:




Tant de bo tinguem tots plegats una setmana immillorable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada