dijous, 3 de desembre del 2015

Les vacances que s'acosten

Ja són a prop!

Enguany tornem a agafar-nos vacances a partir de Nadal. Per qüestions vàries no tornarem a ser aquí fins el dia 30 de gener. Però aquesta vegada tenim la sort de comptar amb l'ajut d'un grapat de col·laboradors que escurçaran el temps que deixareu de tenir producte nostre. L'Alba, la Momo, en Jon i un altre Enric es posaran mans a l'obra per tal que pugueu tenir les vostres cistelles a partir del dia 20 de gener i/o venir a la nostra parada del mercat des del dia 23. Vaja, que ja us ho anirem recordant per tal que, encara que nosaltres segur que no ho farem (!), tampoc vosaltres us n'oblideu.

I, no som els únics que fem vacances. La colla de PerEmpordà, els "pizzeros", també en fan a partir de la setmana vinent. Ens han dit que, si voleu, podeu fer comanda per vàries setmanes i us les podeu guardar al vostre congelador sense problemes.

Canviant radicalment de tema, ahir vam estar cometen un genocidi "cuquil". Teníem les pomeres plagades de zeuzera i no n'érem gaire conscients de fins a quin punt fins que ens vam posar a combatre-les. Aquest cuc és molt punyeter. Es pot carregar tot un arbre en un sol any si encara és petit. S'alimenta de la fusta del tronc i les branques tant voraçment que els deixa literalment buits i secs.
Aquí teniu unes imatges d'aquest personatge:




Com que està dins de l'arbre no hi ha manera d'arribar a ell amb cap producte ecològic. Només es pot combatre físicament, punxant-lo amb un filferro. És una mica sàdic si voleu, però és el que hi ha... Introduint un filferro amb la punta amb forma de ganxo aconseguim "xafar-lo" a l'entrar i, tibant, arrossegar-lo fins a fóra de la galeria. Més de 60 arbres, del camp de 500 pomeres, tenien aquest hoste indesitjat. A partir d'ara caldrà estar més al cas.

Bona setmana i tota la sort que puguem necessitar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada