Bon dia!
Aquestes setmanes disposeu d'un dels catàlegs de productes propis més extensos de la nostra història. Més de 25 hortalisses! Si diferenciem entre les seves variants, com per exemple el pebrot italià i el pebrot vermell, el llistat s'enfila fins a 35. Algú s'atreveix a fer un menú setmanal on s'incloguin totes? El repte està servit. De regal: una caixa de moniatos.
Tenim quasi bé totes les collites grans enllestides. Estem contents perquè han estat prou bones, tant de quantitat com de qualitat.
De carbasses n'hem conreat 6 menes diferents: la cacauet i la llarga de Mallorca, que fa anys que conreem, però també la de Tenerife, la de llavors sense pela, la de fer recipients grossos i la de sopa. A més d'alguns exemplars curiosos que probablement són fruit d'hibridacions naturals. Si el temps acompanya encara podrem fer un altre repàs a les carbasseres. A les plantes encara n'han quedat de verdes i petites.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Els moniatos han sortit espectaculars. Alguns pesen més de 3 Kg. Però si no en sou tan amants no us espanteu, també hi ha un bon munt de més petits. Encara ens falta collir els blancs i els liles, però d'aquest només en tenim plantades un parell de fileres.
I com a cirereta final, el cacauet. Feia anys quer no teníem una collita tan impressionant: abundants, grossos i sans.
![]() |
![]() |
Per acabar, us volem parlar d'un producte que neix de la col·laboració del Parc amb la nostra fornera de confiança, l'Ester de La Trempada. Es tracte del moniato cuit en forn de Llenya. A punt per menjar o fer-ne panellets. Difícil publicar una ressenya breu per descriure'l. Simplement deliciós. Possiblement només el tindreu disponible una o dues setmanes. Aprofiteu-vos!
Bona setmana, salut i bons aliments.
Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga







Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada