dijous, 9 de novembre del 2023

Encara no podem afluixar

Bon dia a tothom,


Sembla que el senyor hivern o "hiveren" (com es diu Argentona) ja ha començat a treure el nas a bona part del territori, i sí, a casa no ens n'hem pogut estar d'engegar els primers focs, deixant-nos embadalir pels ondulats colors de les flames. Tot un gust que sigui de nit, fer-te una infusió i gaudir de l'espectacle.
Segur que ja hi ha més d'un de vosaltres que parleu amb la lletra "D" per culpa de la congestió nasal o simplement ja us heu fet inseparables amb els mocadors, tant de roba com de paper. Doncs no patiu, per tots aquells a qui el fred ha calat als ossos, tenim la solució: Aquest hivern gaudirem de les taronges i mandarines d'EcoEbre. Tal com diu el seu nom, productors de fruita del Tarragonès, que ens subministrarà dosis de vitamina C en forma de deliciosa fruita, ja disponibles a catàleg, mercats i botiga.

Sense perdre la tonalitat ataronjada, hem tornat a collir les nostres pastanagues!!; juntament amb gairebé gran part dels nostres cultius d'hivern com: bròquils, coliflor, espinacs, api-rave, nap negre..., entre d'altres. 
Dimecres passat vam acabar de recollir l'última rega de moniato que ens quedava a camp. Veient la imminent baixada de temperatures, els hem posat a cobert sota casa, on les temperatures no seran tan baixes i la humitat és més constant. Recordeu que el moniato és un producte que s'ha de guardar fora la nevera, on les temperatures són més temperades. L'altra cara del camp, és el nombre de palots plens de carabasses que també han sortit aquesta tardor. D'aquí poc haurem de pujar alguna caixa a dalt a casa per falta d'espai. Literalment ens endurem de feina a casa.

Ja ha succeït un parell d'ocasions que ens hem llevat amb el terra mullat o petits ruixats durant els matins que gairebé no van enlloc, però bé, no ens queixarem no siguin que els de dalts ens tanquin l'aixeta. No sabem si aquesta ximpleria meteorològica s'ha encomanat a la finca, ja que hem tingut una setmana mogudeta. El punt més greu ha estat l'avaria de la nostra fresa, fet que ens ha endarrerit un pèl amb els treballs de sòl, sembres i plantades. Però ja tenim el fil a l'agulla i "estamos trabajando en ello". Sort que la nostra persistència és infinita (tret obligatori el sector primari) i quan no podem fer segons que, aprofitem per avançar, per un altre costat.

També us fem saber que ja hem passat la inspecció del CCPAE, amb una valoració personal molt positiva.

Fins aquí el nostre resum de la setmana, que vagi molt bé i bon cap de setmana.

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada