divendres, 3 de novembre del 2023

Personal i transferible

Bon dia!

Avui em tocava a mi (l'Enric), fer l'escrit. Què voleu que us digui. Aquest matí estava tan atrafegat amb l'estufa que estem construint a casa nostra que m'ha fugit del cap. I és que, sortosament, l'Albert i la Laia estan agafant les regnes del Parc i puc dedicar més hores a recuperar aquest petit boçí de patrimoni arquitectònic popular que vam tenir la sort de trobar a La Bisbal. 

Molts ja sabeu que fa temps que estàvem cercant algú que es posés al capdavant de la finca. Després d'alguns intents fallits el relleu es va materialitzant. La incorporació de l'Ona a l'equip i el suport dels dos Quims ens permet poder dedicar-nos a altres coses que ja fa mesos que teníem ganes d'entomar. D'entre aquestes coses la més prioritària és rehabilitar i adaptar els espais de la casa on vivim actualment. I la més urgent, construir una estufa per quan arribi la fred, que la tenim a tocar. Amb el suport i guiatge d'en Jordi Puigtió, mestre d'estufes de massa tèrmica, i després de 5 dies de feina, avui l'hem deixada acabada. Us passem un parell de fotos per a que us en feu una idea


L'estufa dona per un costat a la cuina i per l'altra a una sala contigua. Són estufes molt eficients que amb poca llenya aconsegueixen mantenir una temperatura de confort durant moltes hores.

Tenim el convenciment que ens han enganyat amb moltes coses. Les nostres necessites bàsiques són poques i, en bona mesura, relativament fàcils de cobrir amb pocs mitjans. Abans tothom tenia el seu hort i quatre bèsties, per tant es menjava sa i de temporada i no calia comprar gaire cosa. Abans la majoria de gent es feia casa seva, com a molt amb un mestre d'obres de guia, amb materials locals com la terra, les pedres o la fusta, que no eren un residu quan la casa s'havia de refer. Abans, totes les dones (malauradament la majoria d'homes no en tenien ni idea) sabien cosir i fer-se bona part de la roba que duia tota la família. I així tantes coses. En definitiva, abans no calia moure's cada dia a munt i avall per a treballar per un altre i així poder tenir aquestes coses que ja es feien ells mateixos. I a sobre, ara, la majoria dels occidentals no tenim temps per fer una altra cosa que no sigui treballar, o fer coses per oblidar-nos que la resta del temps estem treballant. I a això li diem "desenvolupament". Sense parlar de la xacra de les guerres. En això estem pitjor que mai pel que el "desenvolupament", a sobre, permet fer barbaritats encara més inhumanes.

Podríem dir que en aquests temps, conrear-se un hort, construir-se la casa i fer-se la roba, són actes més revolucionaris que mai.

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada