divendres, 6 d’octubre del 2023

Ahir, suc de poma

 Bon dia!

Enguany la nostra collita de pomes ha set migrada. L'any passat també ho va ser. De fet hem d'admetre que no ens en sortim prou bé amb el conreu. L'horta sempre ens demana molta dedicació i els fruiters tendeixen a quedar sempre al final de la llista de tasques. Per postres aquesta primavera, com ja sabeu, ens va fer figa el tractor amb el que fèiem els tractaments. L'altra que tenim és massa ample i no s'hi pot moure pels passadissos que queden entre filera i filera de pomeres. Les calorades tampoc han ajudat a que tots els fruits arribessin en condicions fins a la data de collita i moltes pomes han a anat a parar a terra abans d'hora. Però malgrat tot ahir vam poder fer el nostre suc de poma i estem molt contents del resultat. Hem aconseguit un beuratge amb 14 graus brix i un pH de 3,6. Hi haurà qui el trobarà massa dolç i potser qui el trobi massa àcid. O potser poc dolç o poc àcid. Per nosaltres, al paladar, és una combinació perfecta.

Us passem imatges de la preparació de la fruita i aprofitem per presentar-vos l'equip actual de pencaires del Parc, que vam retratar davant la premsa mentre anava rajant el suc.


D'esquerra a dreta: En Quim Alemany, l'Ona Tarrida, Laia Gonzàlez, Enric Navarro, Quim Llenas i Albert Casabella (que aprofita el moment per omplir-se un got del suc rajant). Un equip multidisciplinari (enginyers, antropòleg, pescador, ...), compromès, intergeneracional i molt ben avingut.

Enguany no disposem de prou producció de suc per a poder fer ni vinagre, ni sidra, ni cap elaborat que contingui poma. A altres companys productors de l'Empordà els ha passat el mateix: han tingut una collita molt minsa. Sortosament sembla ser que la producció a Lleida s'està mantenint en la mitjana dels darrers anys i millor que la de l'any passat. Aquest fet no s'està reflectint en els preus, que han pujat substancialment per l'increment de preu dels insums. 

Aquesta setmana vinent serà la darrera que tindrem Mangos. La temporada ha estat més curta que altres anys. Segons ens diu en Fèlix, que els produeix a la província de Granada, a causa de la sequera que també estan patint. De pas ens ha comentat que a partir de l'altra setmana ja ens podrà servir els esperats alvocats.

Deixem aquí l'estat de la qüestió i anem al camp a embrutir-nos una mica les mans.

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada