dijous, 12 d’octubre del 2023

A qui no li han donat mai carbassa?

Bon dia a tothom!

Sembla ser que cada dia que passa fa una mica més de fresqueta, tant pels matins com per les nits, tot i que a partir de certa hora del migdia un pot pensar que està a ple juliol. Aquí al Parc, portem una setmana llevant-nos amb molta humitat i una boira que ja obliga a més d'un/a a posar-se una dessuadora. Amb el permís d'algun fan volem recordar: "winter is coming", i encara que molts no us ho creieu, nosaltres ho comencem a notar gràcies a la terra. En els nostres sòls es pot començar a veure que herbes com la verdolaga perden força i, en canvi, d'altres com la gallinera o morró, cada vegada és més present.

Aquesta setmana ha estat un pèl diferent deguda a una festivitat que ens han obligat a celebrar, un orgull i sentiments els quals no sentim que en formem part, així que nosaltres no em parat de fer feines per la finca.
La setmana passada vam dur a terme la nostra collita de pomes, amb la posterior elaboració del suc, doncs aquesta, hem començat part del que serà la gran collita de carbasses. Ja portem uns quants palots, i al camp encara en queda algun a mitges i desenes d'aquesta deliciosa cucurbitàcia taronja tan típica de la tardor per collir. Ara els mals de cap comencen per veure com apilonem o col·loquem totes aquestes estructures de fusta, per tal de poder emmagatzemar bé el producte.
Per altra banda, estem esperant que arribi el desitjat fred - com a mínim per part nostra és així - per poder sumar el moniato al llistat de collites, ja que aquesta arrel tuberosa tan apreciada en èpoques de tardor, necessita que baixin les temperatures ambientals perquè tingui una millor conservació. D'altra banda, de moment encara haurem d'esperar unes setmanes més per treure de sota terra la nostra lleguminosa revelació, us enrecordeu?. Bé, de moment ho deixarem aquí.

Com ja sembla ser una tradició aquests dos últims mesos, no parem de gestionar i organitzar tots els espais possibles per les diferents sembrades i/o plantades. Això sí, s'ha de dir que cada dia els cultius fan més goig, deixant unes tonalitats de verds, textures i formes, cada vegada més aclaparadores.

Tots aquest pics de feina, collites, organització...sempre amb la mentalitat de fer un bon maneig i tenint cura de la biodiversitat de la qual estem rodejats i orgullosos, no sempre és fàcil d'aconseguir, ja que aquesta és una feina física molt dura, sense oblidar tota la part mental que suposa.
Llavors arriben dies, els quals el Departament valora la feina que hem dut a terme, obsequiant-nos amb un "ajut" de 5,7€ per aquestes bones pràctiques. Potser sona un pèl enganxós o embafador, però per nosaltres el millor regal o ajut és el que ens demostrem mútuament quan ens trobem a mercats, veniu a la finca o confieu amb nosaltres per portar-vos les cistelles a casa.

Sort en tenim que no esperem res de les administracions, només que ens deixin fer la nostra feina com la portem fent fa més de vint anys i podenr seguir portant producte fresc, bo i de qualitat a les vostres llars.

Molt bon cap de setmana!

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada