dijous, 29 de juny del 2023

Va de reparacions

 Bon dia!

Amb l'arribada de l'estiu arriben els nous horaris a la nostra botiga del Parc. Durant els mesos de juliol i agost ens podreu trobar tots els dimecres i dissabtes de 5 a 8 de la tarda. Si heu de venir a buscar la vostra comanda, també hauria de ser dins d'aquest horari. En aquests casos, si no us és possible venir entre les 5 i les 8, ens podeu trucar i concretarem un altre moment que puguem coincidir.

Ahir ja vam tastar la primera síndria. Amb les calorades d'aquests dies és molt possible que s'avancin. En canvi els melons no fan pas la pinta de voler madurar encara. De totes maneres van ben carregats i les plantes fan molt bona cara.

Aquesta setmana estem de reparacions. Tenim el tractor blanc, el Lamborghini, amb el motor ben avariat. Caldrà canviar les juntes de culata i les camises dels pistons. És una mala notícia perquè la reparació és molt cara i demana moltes hores. El tindrem fora de servei durant algunes setmanes. A més, en un moment en que el tractor té bastanta feina a fer. És una eina amb gairebé 40 anys de treballs força durs. No és d'estranyar que això li pugui arribar per desgast i pel fet d'haver passat per unes quantes mans. Sortosament tenim un altre tractor, el vermell, de la marca Kubota, contemporani de l'anterior. També treballa molt bé, però és més gros de mida, tot i que no de motor, i això el limita a l'hora d'accedir a algunes feixes com ara la de les pomeres o dins els hivernacles. Ens haurem d'adaptar com puguem mentre duri "l'operació".

A banda d'això, ahir també vam tenir un ensurt amb l'arrancador de patata. És una eina que fem servir poc. Tot just cinc o sis dies l'any. Aquest hivern vam fer-li una posta a punt, com a la resta d'eines que tenim, però tot i així va petar en ple treball. En aquesta ocasió vam ser prou destres des del mateix equip del Parc per a fer les soldadures que van caldre i substituir els cargols i femelles que s'havien fet malbé. L'arrancador és una eina simple però molt efectiva. A part d'anar molt bé per a la patata, també ens és molt útil per collir els cacauets, les xufles i, de vegades, fins i tot les cebes.

Per acabar només recordar-vos que la gent del forn La Trilla faran tres setmanes de vacances. Podeu demanar-ne una mica més si voleu reduir el temps que estarem sense els seus pans, galetes i croissants.

Apa, que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada