dijous, 23 de febrer del 2023

Taronges del nostre taronger!

 Bon dia!

Tot i arriscar una mica, perquè el fred encara és ben viu, ahir vam començar la plantada de patates. Ja hem acabat amb les existències de la collita de l'any passat de gairebé totes les varietats que us estàvem oferint. Queden tot just un grapat de Rudolph i quatre caixes de Kennebec. L'Àgria ja l'hem liquidat totalment. Però teníem un as a la màniga: poc més d'un centenar de quilos de la varietat Miren, similar a la Monalisa. Aquesta varietat ens ha sorprès molt perquè, mentre que totes les altres ja fa setmanes que volen treure brots, aquesta joia encara roman ben adormida dins la càmera frigorífica. Totes elles han estat en fred des del mateix dia de la collita. És la única manera que coneixem que s'aguantin tant de temps en bones condicions. Cal tenir present que totes es van collir pels volts de Sant Joan. D'això ja fa vuit mesos.

D'altra banda hem decidit començar la collita de taronges del nostre taronger. Va tan carregat que patim que no es trenqui alguna branca. Són un pèl més àcides que les que us estem servint, rarament amb algun pinyol i, amb l'hivern tan sec i amb dies tan freds, algunes potser un xic més eixutes. De fet podríem dir que són taronges salvatges. L'arbre va sortir d'un pinyol, no l'hem empeltat, no el reguem ni li fem cap tractament i tot just li tallem algunes branques per tal de poder passar per la porta que té al costat. Això sí, cada dia de l'any ens el mirem i li fem companyia: quan passem pel seu davant, quan rentem els plats des de la cuina, quan observem les gallines que jauen sota les seves branques... Serà per això que ens dóna tants fruits?


Per acabar comentar-vos que estem cercant una persona per treballar amb nosaltres. Ens cal algú que conegui l'ofici, amb capacitat de treball en equip i amb ganes de tenir una feina estable. Si seguiu aquest enllaç, que podeu compartir en qui creieu oportú, tindreu més detalls sobre l'oferta de feina

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada