divendres, 4 de novembre del 2022

Dins i fora

 Bon dia!

Avui començarem demanat disculpes pels productes que us poden haver arribat en unes condicions que no són les que voldríem. La setmana passada us vaig comentar que teníem una invasió de cargols en alguns conreus. Ha estat tan intensa, aquesta invasió, que ha afectat de manera considerable alguns conreus. Els enciams meravella han estat els que han rebut més fort. Aparentment només les fulles exteriors semblen més tocades, però la resta de l'enciam, tot i que més petit del que estem acostumats a servir-vos, fa una pinta relativament maca. La sorpresa pot arribar quan l'obrim per rentar-lo. Llavors ens podem trobar amb les fulles interiors rosegades pels cargols o per alguna eruga. Ens sap greu. Si és el vostre cas, ja sabeu que, com sempre, ens ho dieu i us retornarem l'import de l'enciam. No tan exagerat, però també en el mateix sentit, us poden haver arribat mongetes que no fan la fila que esperàveu. Som ja a primers de novembre i, tot i que el temps ha acompanyat, les mongeteres fan el que poden i, malauradament, els cargols també. Tant els enciams meravella com les mongetes tendes les hem donat de baixa del catàleg.

Ara bé, la resta de cultius fan molta patxoca. Fins i tot els que estan una mica fora de temporada com les albergínies i els pebrots. De fet estem collint les albergínies més maques de l'any. Les plantes van tan despistades que estan florides com poques vegades les havíem vist. Difícilment aquestes flors arribaran a donar fruit, però vés a saber.

Estem fent ja les darreres plantades de fora hivernacle. A l'exterior, el que queda de tardor i fins a finals d'hivern, només en farem algunes d'espinacs i alls. La resta de cultius que seguim plantant durant aquesta època: bledes, ruca, canonges, pèsols i enciams, van tots sota coberta ja que l'hivern acostuma, fins ara, a ser massa dur per a que aquestes plantes sobrevisquin en bones condicions. Aguantarien les fredorades i les ventades, però arribarien als primers mesos de l'any amb una aspecte molt poc agraciat.

Per acabar només comentar-vos que enguany tornarem a fer uns dies de descans a partir de Nadal i fins al dia 9 de gener. Encara queda, però no podem reprimir les ganes que tenim de que arribin aquestes dates.

Apa, bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada