dijous, 6 d’octubre del 2022

Collites de guardar

 Bon dia!

Les tomateres afluixen. Encara us oferim tomates i creiem que podrem servir-vos totes les que demaneu, però també pot ser que no. N'hem estat collint ben bé durant quatre mesos... i n'estarem gairebé vuit sense tenir-ne. És un dels productes que més es troben a faltar i que amb més ànsies esperem quan arribem a primers de juny. Ens passa amb tot el que produïm: no en tenim sempre. Els enciams són els únics que no fallen cap setmana, si hem sabut ser prou constants i el temps no ens ha fet la guitza. A camp tot té la seva temporada.

Sempre que es tanca una porta, se n'obren d'altres, diuen. Així doncs aquesta setmana vinent ja us podem oferir espinacs, colraves i cols llombardes. I de la Nuri i en Xavier de Torroella, també poma fuji. Les cols de cabdell trigaran una o dues setmana més, però ja es veuen ben maques.

Al camp ens arriba temps de collites per guardar. Ja estan a punt per recollir-se les carbasses, els moniatos i els cacauets, i guardar-los al magatzem. Bé, el cacauet l'hem d'arrancar i deixar assecar a la mata abans de poder separar-lo de la planta i entrar-lo al magatzem. Esperarem a que entri una mica de tramuntana per afavorir un assecament més ràpid i amb menys risc de fer-se malbé. 

Malauradament la collita de la nostra poma ha estat minsa i molt afectada pel cuc, malgrat que enguany ens hem esmerçat més que mai en fer un bon seguiment d'aquesta punyetera papallona. De fet aquest ha estat un any de cucs i bernats. No sé si els que feu hort a casa us hi heu trobat. Parlant amb altres companys pagesos, tothom ha quedat sorprès de trobar-ne fins a la sopa. Molts conreus, com ara l'albergínia, mai no els havíem vist afectats per cucs. Enguany sí.

Per acabar, unes paraules d'agraïment públic a la Mireia Sisquella, que ens ha acompanyat durant els darrers anys i que, de moment, deixa el nostre projecte per encarar-ne un altre que l'espera. Moltíssimes gràcies per la teva implicació i la teva dedicació. Hem fet i après moltes coses plegats. Ha estat un plaer poder compartir tot aquest temps amb tu. Esperem que tot et vagi molt bé i, ja ho saps, tens les portes obertes per tornar quan vulguis.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada