dijous, 13 d’octubre del 2022

Això de fer de pagès

 Bon dia!

La setmana passada ens demanàvem si divendres passat plouria o no. No ho va fer. Estaven previstos 15 litres, però no en va caure ni 1. Aquesta propera nit, la que va de divendres a dissabte, també hi ha anunciats més de 20 litres. Plourà? Tot apunta que sí, però potser sí o potser no. Cada cop es tenen més dades i semblaria que, amb els mega-recursos que s'aboquen al "big data" o "dades massives", les prediccions meteorològiques haurien de ser un joc de nens. Però la natura, sortosament, va al seu aire i encara ara, encertar el que passarà amb el temps sembla que té alguna cosa en comú amb un joc d'endevinalles.

Aniria molt bé als nostres camps una bona ruixada. Als nostres camps i arreu. Després d'un ruixat, sobretot quan encara fa una bona temperatura, els conreus fan un tomb. Revifen. L'aigua del reg mai no supleix una ploguda. Una ploguda moderada, entenguem-nos. Un xàfec molt intens acostuma a ser contraproduent. I no és que no passi gaire, això del xàfec molt intens. Ja ho va fer celebre en Raimon amb allò de "al meu país la pluja no sap ploure..."

Malgrat tot, nosaltres seguim sembrant, plantant i collint al ritme previst. Això de les previsions de collita és una mica com les previsions meteorològiques. Com les meteorològiques i com moltes d'altres, però sobretot les que estan lligades als fenòmens naturals. Un ja pot anar fent els seus càlculs sobre quantes tomateres, per exemple, ha de plantar per collir, posem-ne, mil quilos. Però al final tant pot ser que en cullis cinc cents, com dos mil o cap. Vet aquí com és viure del camp: una incertesa permanent. Aquesta imprevisibilitat és també, en bona part, el que dóna a aquesta tasca nostra una barreja d'aventura i màgia que ens apassiona i ens té el cor robat.

Tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada