dijous, 21 de juliol del 2022

Sol solet

 Bon dia!

Seguim resistint sota aquest sol esfereïdor. Molta aigua, barret, protector solar, una remullada de tant en tant i ... síndria fresqueta a doll. Crec que només hi ha dues raons per persistir en aquesta feina a ple camp: la necessitat o la passió. Sortosament els que treballem aquí podem triar, i el que ens motiva és aquest darrera raó.

Enguany algunes plantes estan tenint reaccions diferents que d'altres anys. Per exemple les alberginieres perden sovint la flor i n'estem collint molt poques. També anem molt justets de síndries, sobretot si ho comparem amb l'any passat que ens sortien per les orelles. 

Calcular el nombre plantes o la superfície que cal plantar de cada conreu per tal de satisfer la demanda és una tasca de futuròleg avançat. Com anirà el conreu, si tenim una mica d'experiència, depèn sobretot de les condicions meteorològiques, que són una mica complicades de preveure a uns mesos vista, des de que es planta fins que es cull. Però encara és més complicat, si és que això és possible, fer un mínim d'aproximació del que voldreu cada setmana els que opteu pels nostres productes. Tot plegat un trenca-closques del que algunes vegades ens en sortim millor i d'altres pitjor.

Aquesta setmana ens ha calgut comprar pots per envasar la conserva de tomata. Els envasos valen el doble que l'any passat. Sí, el doble! Evidentment no només per això, però tots plegats haurem d'acostumar-nos, molts ja ho feu, a retornar els envasos als productors. És absurda, i diria que fins i tot delinqüent, la despesa energètica i material que ocasiona el fet d'utilitzar els pots de vidre un sol cop i abocar-los als contenidors, tot i que siguin verds. Si us plau, torneu-nos els envasos de vidre de les conserves que us quedeu, que els reutilitzarem. Els rentarem amb aigua bullint i els tornarem a fer servir. Hauríem d'exigir que totes les empreses que n'utilitzen també els recuperessin.

Apa, refresqueu-vos sovint que si no patirem.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada