dijous, 11 de novembre del 2021

Novetats al catàleg

A partir d'aquesta setmana trobareu nous productes al catàleg: el nostre suc de poma, els kiwis d'Elna i la mel de nova fornada.

Com sabeu, la setmana passada vam fer les primeres premsades de poma. Vam envasar i pasteuritzar-ne el líquid resultant, i vam aprofitar-ne també una part per elaborar sidra i vinagre. La mica de sidra que sortirà serà per a consum propi, però no us amoïneu, ahir vam tornar a fer una nova premsada i, si tot va bé, en unes quantes setmanes tindrem 250 litres de suc fermentat a punt per a embotellar!

Diumenge passat vàrem fer una escapada a Elna, a la Catalunya Nord, per visitar en Jacques Tonnel, el nostre proveïdor de kiwi. Enguany, malgrat que la plantació és de regadiu, ha patit molt les conseqüències de la sequera i els fruits són una mica més petits que de costum, però tenen molt bona pinta. El kiwi s'arreplega tot el mes de novembre i en podem gaudir fins al mes de març o abril. El que podeu trobar fora d'aquesta època, generalment ve de l'hemisferi sud. Ara encara són una mica verds. Per madurar-los podeu posar-los a prop de pomes, per exemple, que desprenen etilè, una hormona vegetal que afavoreix la maduració. Si els poseu dins una paperina juntes, en pocs dies tindreu els kiwis al punt.

D'altra banda, l'Àlex de Lliurona, d'El Rusc, ahir ens va dur mel nova. Enguany en té de castanyer, de bruc i de lavàndules. La tenim en pots de 430 g. i de 1 kg. La trobareu a l'apartat de transformats, tot esperant que la Isabel de La Calma ens faci arribar les seves mels de milflors de diferents racons de la Garrotxa.

I per acabar, ja hem començat la collita de les carbasses de fregall. La major part ja groguegen, i és el moment de desvestir-les. Si en vau sembrar, ara és el moment, que si espereu massa la pell queda més arrapada a la fibra i el pelat és més difícil.

Que passeu una bona setmana.
Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.c
om

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada