dijous, 13 de maig del 2021

Final de la història (trist)

Tal i com era previst, dissabte passat el torlit de la nostra història va sortir de l'ou. A migdia, quan vam arribar del mercat, vam anar a veure com estava tot pel galliner. Ens vam trobar amb això:

L'ou començava a esquerdar-se (a la foto, es veu a la part inferior esquerra). Podíem sentir el pollet com piulava des de l'interior de la closca. Hi vam ser una estona allà, gaudint de l'espectacle. Sembla ser que el procés pot durar unes quantes hores, així que vam decidir marxar i tornar més tard. Dues hores després, la situació era pràcticament la mateixa. Vam marxar a fer una visita a la granja i l'obrador de Pasturabosc. Ja us en parlarem al proper paràgraf. El fet és que quan vam tornar, vam trobar el pollet al mateix lloc però sota una gallina, no la que el va covar sinó una altra, que, ves a saber com, l'havia esclafat. Estalviarem detalls que no calen. La cosa és que, després d'haver aconseguit allò que semblava impossible, néixer covat per una gallina, el pollet va morir. Final trist de la història... Aprenentatges de la vida. Esperem que no, però si hi ha una propera vegada en la que malauradament haguem d'intervenir d'una manera similar, separarem l'ou i la gallina del garbuix del galliner.

Com us he avançat més amunt, vam anar a visitar el nou projecte de Pasturabosc. Pasturabosc ja fa uns quants anys que va començar, com explica la Judit, amb un petit ramat de cabra blanca de Rasquera i ovella ripollesa. L'objectiu era complementar la gestió forestal tot integrant-hi la ramaderia extensiva per tal de disminuir la càrrega de combustible dels boscos i ajudar-los en la seva preservació i en la prevenció de grans incendis forestals. Amb el pas del temps i amb els números a la mà, han decidit fer un canvi i donar un nou enfoc al projecte, produint llet i diferents derivats làctics. El projecte ens va agradar molt. Tant per la concepció del maneig i el tracte animal com per la visió de residu zero dels envasos i l'objectiu d'autoproducció de l'energia necessària pel funcionament de tot l'engranatge. Com sabeu, des de l'inici de la pandèmia us estem oferint productes làctics. En un principi va ser amb l'objectiu d'ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a altres pagesos i ramaders que tenien problemes per a comercialitzar els seus productes a causa del confinament. La bona acollida per tots vosaltres va fer que continuéssim oferint-vos-els fins ara. Malauradament són, a hores d'ara, els únics productes del nostre catàleg, a banda de l'oli, que van envasats en plàstic. Aquest serà, entre d'altres, un dels motius pels quals aviat ens agradaria poder servir-vos productes de Pasturabosc. Properament els incorporarem!

Apa, prou de rotllo. Acabo fent de pagès rondinaire i us faig arribar una imatge de les que ens va deixar la petita pedregada que ens va caure fa un parell de dies. Aquest temps primaveral no ens deixa descansar tranquils.


Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada