dijous, 6 de maig del 2021

#Verduraéscultura

Tal i com us vam comentar en el missatge anterior, aquesta setmana us presentem un nou producte, que és fruit de la col·laboració del Parc Agroecològic i l'espai creatiu La Divina: unes bosses de cotó orgànic per a què hi pugueu ficar els productes que ens compreu o qualsevol altra cosa. L'empenta neix del desig de fer coses junts amb en Jose i la Núria, que fa poc que s'han instal·lat al poble i en el seu projecte d'espai creatiu aboquen tota la seva empenta i bon rotllo. Les bosses estan doncs pensades, dissenyades i cosides (això ho ha fet la Núria) a Albons i serigrafiades per nosaltres mateixos al taller gràfic  El Lledoner de Viladamat, que ens ha posat totes les facilitats. Però això no és l'única cosa que les fa diferents! Cadascuna de les bosses, del que ens agradaria que fora una futura col·lecció, uneix la cultura popular i l'agricultura, d'aquí el hashtag #verduraéscultura. En aquesta primera tirada, les bosses estan il·lustrades amb un cal·ligrama, obra d'en Jose (Estudi Caramba), amb un fragment de la coneguda Farandola de l'Escala, cançó popular de corrandes que en aquesta estrofa anomena escaroles i enciams . Era un ball que marcava la mitja part en els balls de carnestoltes. Va deixar de ballar-se després de la guerra civil i es va reactivar per l'esbart dansaire La Farandola de l'Escala. Diu així:

Ballarem la Farandola
amb una mata d'escarola
Ballarem la Farandola
amb una mata d'enciam.

Podreu trobar les bosses al nostre catàleg, en la secció #Verduraéscultura. I estigueu atents, que en vindran més.

Males notícies pels seguidors de la novel.la setmanal Els ous de Torlit. Un dels ous va desaparèixer de sota de la Greta, la gallina que els estava covant. No sabem què va passar ni on és l'ou. No hi ha cap rastre d'on va anar a petar. Ens queda el consol que l'altre encara és a lloc i sembla que tot va bé. Ja tenim els cucs que han de servir per alimentar-lo durant els primers dies de vida. Esperem el naixement per aquest cap de setmana o per a principis de la propera, tot i que no disposem d'ecografia que ho confirmi... Així doncs, si tot va com és previst, el proper divendres us explicarem el desenllaç final de la història dels ous.

Ho deixem aquí. Avui ens esperen collita i plantades. Sembla que la propera setmana tornarà a caure aigua del cel i no s'hi val a badar.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada