dijous, 27 de maig del 2021

Cacauets de l'Empordà!

Aquesta setmana ampliem l'oferiment amb productes de la nostra horta. Entren de nou el bròcoli, la llombarda, el bròquil verd i el blanc. Però no serà per gaire dies. De fet algunes d'aquestes verdures possiblement només les tinguem una setmana. Aquestes plantes, que són més aviat d'èpoques fredes, amb la temperatura primaveral se'n van a flor en quatre dies mal comptats. Vés que els que en demaneu per la cistella de dimecres encara hi sigueu a temps! Dependrà de si s'aguanta la temperatura o refresca.

Abans-d'ahir vam sembrar cacauet de l'Empordà. Ens en va donar la llavor l'Albert Grassot de l'arròs "L'Estany de Pals". Bé, de fet els cacauets eren del seu pare, que n'ha sembrat la mateixa mena des que era jove i, si no recordo malament, ja s'acosta als 80. S'acosta o els té... Estem il·lusionats i molt agraïts d'haver pogut sembrar una llavor amb tanta història i farem el que estigui a les nostres mans per mantenir-la i escampar-la. Hem sembrat tota la que ens va donar. Una rega de 70 metres de llarg. Diria que un cop pelats, van sortir uns 400 grams de grana, més o menys. Si ens en sortíssim amb el conreu i les plantes anessin mínimament carregades, en faríem un tast el dia de la collita amb tots els que hi vulgueu participar. Comptem que això seria cap a l'octubre.

D'altra banda, ahir mateix vam visitar algunes de les finques que menen els de Can Font a Peralada. Ja fa temps que produeixen blat, raïm, olives i ametlles en ecològic. A la seva manera de gestionar els conreus prefereixen anomenar-la agricultura regenerativa. Personalment penso que tant és el nom que hi posem al que fem mentre els mètodes que utilitzem siguin per millorar la fertilitat del sòl i evitar la seva erosió, utilitzar recursos locals, minimitzar l'ús de combustibles fòssils, produir aliments sans i nutritius i amb una petjada ecològica positiva, reduint així l'impacte del canvi climàtic, etc... Can Font està essent molt conegut gràcies al llibre Arrelats a la terra, d'en Francesc Font. Aprofito per recomanar-lo a tots els que vulgueu saber més dels problemes que ocasiona l'agricultura convencional, dels beneficis d'una agricultura i ramaderia realment sostenibles, del per què no es generalitza la seva pràctica i de l'enfoc de l'agricultura regenerativa. El podeu trobar fàcilment. Està editat per Tigre de paper.

Apa, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada