dijous, 12 de novembre del 2020

Cosa del canvi climàtic?

La tardor passada, ja des de mig octubre, no vam poder ni sembrar ni plantar res més. El fang ens arribava a les orelles. La tramuntana, única entitat que ens podia fer un cop de mà, va mandrejar de valent i només es va deixar sentir tímidament i escadussera. Després va arribar el famós temporal Glòria, i el fang seguia ben present a les nostres vides. La primavera també va deixar caure generoses pluges, però la llargària dels dies i la presència del sol van alleugerir la fangada que ens trobàvem quan anàvem a collir la poca cosa que havia sobreviscut a l'ofec. Enguany és del tot a l'inrevés. Aquesta tardor han caigut, si més no sobre els nostres camps, quatre gotes mal comptades i, on no es rega, la terra és tan seca com a ple estiu. Sort de la mullena matinal!

Ja es veu que avui la cosa va del temps. Doncs podríem afegir-hi el tema de la temperatura. Entre l'estiu i l'estiuet de Sant Martí, no hi ha hagut altra cosa que més estiu. Alguns dies tapadots, però quan el sol llueix, apa, màniga curta, si més no quan estem treballant a fora...  

La veritat és que els camps estan ufanosos. És clar, allà on no hem deixat de regar. Amb aquesta temperatura alguns conreus estan espectaculars. El bròquil blanc, per exemple, ha florit ultra mesura. Alguns han arribat a pesar més de tres quilos. Haureu vist també que seguim oferint-vos alguns productes d'estiu, com ara l'albergínia o el pebrot. No és rar que a aquests alçades de l'any encara en tinguem, el que és poc usual és que en tinguem tants i tan macos i que les plantes segueixin florint tant com a ple estiu.

Vaja, tot plegat, més evidències del canvi climàtic? Oscil·lacions o variacions naturals del clima? ... En tot cas, com va quedant clar amb aquesta punyetera pandèmia, no només és incert el futur, si no que també ho és el present.

Apa, que avui m'he quedat ben descansat.

Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada