dijous, 30 de juliol del 2020

El saltironet

Bon dia!

Els fongs continuen fent acte de presència enguany, molt més del que és habitual. La primera plantada de meló groc ha sucumbit totalment. Les fulles estan ben rostides, malgrat que ens hem esforçat per tenir a ratlla el míldiu, les plantes no han resistit. Les plantes estan plenes de melons, però molt poc tenen la qualitat que ens agrada. Sortosament ahir mateix vam començar a collir-ne de la segona plantada, que va ben carregada de fruits més ben madurats i per tant molt més gustosos. L'alfàbrega, que acostuma a estar lliure de fongs fins a finals d'agost, també ha quedat tota macada. L'hem segada i n'hem tornat a plantar. A veure com arriba aquesta segona tongada. La resta de conreus, els més sensibles amb el suport de tractaments amb productes naturals, segueixen aguantant. També ahir vam agafar els primers melons pell de gripau. De carn molt més cruixent i de gust diferenciat dels grocs que us hem estat servint fins ara. No n'hem fet molts, comparats amb els grocs, però en tindrem per unes quantes setmanes. Amb la síndria, seguim a tota màquina. N'estem collint a cabassos i, generalment, de qualitat suprema. Fins i tot les ratllades, que normalment no arriben a la sola de les sabates de les de pota negra.

Malauradament aquesta setmana no us podem servir ni ravenets ni mongetes. Fa massa calor per als primers, que de seguida es tornen fibrosos i són devorats pel saltironet o puçot (Phyllotreta nemorum). Aquesta bestiola s'alimenta sobretot de plantes de la família de les crucíferes, de les quals us parlàvem la setmana passada, i es desenvolupa millor quan les temperatures són altes i el temps sec.


Com a novetats, aquesta setmana afegim la tomata xerri i la tomata bombeta. La primera per a les amanides i la segona ideal per a fer salses.

Per acabar, comentar-vos que el taller de vims que vam fer diumenge passat va anar de meravella i, a petició de les persones que el varen fer, ja estem pensant en un segon taller.


Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada