dijous, 19 de març del 2020

Prenent mesures

Bon dia,

En primer lloc vull comentar-vos, respecte a l'escrit de la setmana passada, que sortosament molts municipis van rectificar, en base a una ordre del Departament de Sanitat de la Generalitat, i finalment van donar el vist-i-plau per a que es poguessin continuar fent els mercats de fruites i verdures a l'aire lliure. Hi ha dos factors, al nostre entendre i al marge de que treballem amb productes de primera necessitat, que són definitius en aquest sentit: que a l'exterior hi ha menys perill de contagi que no pas en espai tancats i que els nostres productes passen per moltes menys mans que els que es poden trobar als supermercats i grans superfícies. Vaja, són dos aspectes d'una lògica aclaparadora.

Amb el pas dels dies hem anat adoptant mesures en la nostra activitats per tal de contribuir a limitar la propagació del virus. Hem generalitzat l'ús dels guants i de la rentada de mans durant la collita. Tot i que segons afirma l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) en un estudi, al qual ha donat suport l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, no hi ha proves que els aliments i l'aigua potable siguin una via de transmissió del coronavirus Covid-19 (dada publicada pel diari ARA i que podeu trobar en aquest article).

Els mercats, la venda a la nostra botiga a la finca i la preparació de les comandes són els moments en que extremem encara més les mesures. Totes les manipulacions posteriors a la collita es realitzen amb guants i, sentint-ho molt, no es permet el contacte dels clients amb la fruita i la verdura. A més, hi ha una desinfecció constant amb alcohol dels bols on es serveixen i dels guants que fem servir per seleccionar i pesar els productes. Tot i així, no està de més que renteu bé la fruita i la verdura quan arribeu a casa, sobretot si la consumiu sense coure-la.

Amb tot plegat, i per tal de minimitzar encara més el risc de transmissió, us demanem que encarregueu les vostres comandes. Ho podeu fer a través del nostre web o per whatsapp. Evitant les cues a la parada i la botiga, posem més impediments a aquest agent infecciós.

Finalment, us comentem que estem estudiant de quina manera podríem fer l'entrega de comandes a domicili a la zona de Palamós, els dissabtes. Per això ens agradaria saber si sou gaires els que podríeu necessitar aquest servei. Us agrairem que ens envieu un correu a botiga@parcagroecologic.com per fer-nos-ho saber.

Esperem que les preguntes sense respostes sobre aquest bocí d'ARN es desvetllin aviat i pugem saber quin és el futur que ens espera.

Una abraça virtual.

Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada