dijous, 26 de març del 2020

El camp, aliè a la crisi

Bon dia,

Certament poc sabem on ens durà aquesta crisi humanitària global. Els governs i bona part de la població hem estat, gairebé sempre, massa pendents de l'economia i molt poc de tenir cura d'un mateix, dels que tenim a prop i del bocí de terra on vivim. Tot i que els que esteu llegint aquest escrit probablement aquests aspectes sí que els teniu en compte, de ben segur que tots plegats podem fer més per aprofundir en cadascun d'ells. Diria que és un bon moment de pensar-hi.

El camp segueix el seu cicle anual. Aliè a tot el que li està passant a l'espècie humana, la primavera esclata com de costum. Amb aquestes pluges la verdor impera als espais poc massificats. La major part dels arbres ja han brotat o tenen els borrons a punt d'esclatar. Els que treballem la terra ens considerem uns privilegiats en aquest moments de confinament ja que, malgrat tot, podem gaudir d'aquest espectacle.


Enguany nosaltres anem a l'inrevés que la majoria de la gent. Aquestes setmanes, com ja us vaig comentar, se'ns ha triplicat la feina, sobretot pel que fa a la preparació i el repartiment de les comandes. Sortosament el ritme de creixement aquests darrers dies, tot i que segueix pujant, és més pausat. Al contrari del que seria desitjable per poder abastir totes les comandes, com cada any en aquest època els camps ofereixen poca diversitat d'hortalisses. El que vam sembrar o plantar a finals de tardor i durant l'hivern, seguint el seu cicle natural, tendeix a espigar-se i florir per tal d'assegurar la seva descendència a través de les llavors. Per contra, el que ja hem sembrat o plantat aquest any encara és petit i, tot i que realment les plantes s'afanyen en créixer, haurem d'esperar per a collir la major part dels conreus que tenim al camp. De totes maneres no patiu per això. La nostra xarxa de pagesos afins és gran i la seva dispersió en un territori tan divers ens permet d'oferir-vos sempre un bon ventall de productes.

És temps de cuidar-se més que mai. Fem-ho.

Enric

Salut, Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada