dijous, 12 de març de 2020

Indignació

Bon dia,

Resultat d'imatges per a "llibertat segadors"No serem menys que tothom i avui també parlarem del molt anomenat coronavirus. Hi ha indignació en el col·lectiu de pagesos que fem venda directa als mercats. Alguns ajuntaments, sobretot de la província de Barcelona -ens consta que com a mínim Granollers i Vic, tot i que probablement poden aplicar-se properament en altres municipis-, han decidit que no se celebrin els mercats en les seves localitats. És evident que la situació és excepcional però, des del nostre punt de vista, afavorir les grans superfícies en detriment de la venda directa és d'una absurditat descomunal.

Ahir mateix es podien veure aquestes superfícies comercials abarrotades de gent remenant productes que han estat manipulats per una important cadena de persones, mentre que els que produïm els pagesos que fem venda directa van de les nostres mans directament a les dels consumidors. Per descomptat que es tracta d'un tema delicat, però estem treballant amb productes de primera necessitat. O tanquem tots els que oferim aquesta mena de productes, amb tot el que això comporta, o que vagi a vendre tothom qui assumeixi el risc. 

Nosaltres, pràcticament des dels inicis, hem procurat fer bona part de la nostra venda a través del que s'ha vingut a dir "cistelles". Entenem que aquest tipus de venda és una mena de "teletreball" ja que permet fer la preparació de les comandes a la mateixa finca. La única part de tota la nostra feina que requeriria sortir del nostre "lloc de treball" seria el repartiment. Però està ben constatat que aquest sistema no s'adapta a les necessitats i la manera de fer de la major part de les famílies. Som una espècie social que, en general, gaudim de les interaccions amb altres individus. De fet, us hem de confessar que per a nosaltres és una mena de festa anar a mercat. Tot i haver de matinar i ser una jornada intensa, els dies de mercat són molt generosos en somriures, en empatia, en agraïments per la nostra feina, en troballes d'amics, ... Un plaer, en definitiva.

Permeteu-nos compartir els nostre objectiu en aquest sentit: seguirem muntant parada als mercats mentre ens ho permetin. Si arriba el dia que ens ho prohibeixen i els supermercats segueixen oberts, muntarem davant el Lidl, l'Aldi o el Carrefour. Allà on calgui.

Cuideu les vostres defenses menjant sa.

Molt bona setmana!
Enric

Salut, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada