dijous, 18 de juliol del 2019

Sucs i patates

Molt bon dia!

Anem incorporat nous productes elaborats a casa nostra. Aquesta setmana, gaspatxo i suc de pastanaga, tots dos acabats de fer. Els heu de guardar a la nevera i consumir en pocs dies. És fàcil que, fins i tot abans que feu la vostra propera comanda, ja trobeu altres elaborats al catàleg. No serà pas ara que desvetllaré quins seran, més que res perquè encara hem de decidir quins us oferim ja.

En aquesta època de l'any el camp està tan accelerat que se'ns fa impossible abastar tot allò que voldríem. Tenim una llista tan llarga, que manegar les prioritats es converteix, cada dia, en una tasca ineludible. Per sort nostra, vivim en un clima temperat i l'estiu dura només tres mesos.

Dimecres vam acabar la collita de la patata. Enguany no ha estat gaire bona. Vam sembrar gairebé el doble que l'any passat i n'hem recollit poc més de la meitat. Segurament hi han influït diversos factors, però és possible que un d'important hagi estat l'ús de llavor pròpia. Ja està provat i no cal que ho repetim. Ara podeu triar entre cinc varietats de patates, tot i que l'Àgria està a punt d'acabar-se.

Aquests són les característiques i usos que aconsellen per a les diferents varietats, tot i que hi ha qui opina diferent:

  • Monalisa, de carn grogenca . Molt versàtil. Fregides absorbeixen poc oli i cuites no es trenquen. Són bones per enfornar.
  • Kennebec, de carn blanquinosa. Serveixen per tot, sobretot per coure, rostir o utilitzar en guisats.
  • Red pontiac, vermelloses per fora i de carn blanca. Les millors per coure i les que millor aguanten la refrigeració.
  • Àgria, de carn groga. Ideal per a fregir.
  • Violeta, de carn blavosa. Molt mantegoses i riques en antioxidants. Bones per coure, fer al vapor, al forn o fregides.
 Apa, ja podeu triar la que més us convingui o agafar-ne vàries i experimentar les diferències.

Bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada