dijous, 11 de juliol del 2019

De l'ancestral a la consellera, passant per les síndries i els melons.

Bon dia!

Hi ha un munt de coses que vull comentar-vos. Miraré de ser més breu del que potser caldria: prefereixo fer-vos cinc cèntims de cadascuna que deixar-me'n en el tinter.

Anem per la primera. Per suggeriment d'un amic, vam fer tastar el nostre famós (famós perquè us n'he parlat un bon grapat de vegades) cava de saüc a una persona que es mou en el món del vi i el cava. De fet és sommelier i comercial d'aquest tipus beuratges. I... sorpresa! ens va dir que estava molt bo i que el tast que nosaltres identificàvem com a avinagrat en realitat són "notes cítriques". Normalment no surt amb aquest buquet, però mira, enguany és així i, tot i que a nosaltres no ens agrada tant com d'altres vegades, pel que sembla a paladars entesos, aquesta beguda de saüc supera amb bon grau la qualitat d'una beguda escumosa. Ah, com a curiositat, ens va dir que en la denominació més idònia per anomenar-lo no és cava de saüc sinó ancestral de saüc. Els ancestrals són vins que s'embotellen a mitja fermentació, a diferència dels caves que s'embotellen quan el vi ja ha fermentat completament. Vaja, que ja podeu tastar el nostre "Ancestral de saüc" si us ve de gust, encara que de moment sigui sense etiqueta.

Tastant l'ancestral de saüc
Un altre tema. Ja hem començat a collir els primers melons i síndries. Les síndries estan justetes de maduració, però ben bones. Els melons ja estan boníssims. Recordeu que la varietat que fem d'aquest últim és groga i de carn més tova que el típic pell de gripau, però que l'aroma i la dolçor són sensacionals. La síndria és de la varietat "pota negra", com de costum. El nom ja parla per ell sol. Compto que en molt pocs dies, tenint en compte la temperatura que està fent, tots dos estaran en el seu millor moment.

I un altre. Com ja sabeu, aquesta setmana hem encetat les activitats d'estiu al Parc. En aquesta primera setmana hem rebut un grup de més de vint persones de "piulades a la fresca". Entre les persones assistents hi havia la consellera d'agricultura, la Teresa Jordà, i la directora dels Serveis territorials d'agricultura a Girona, l'Elisabet Sánchez. No som gens protocol·laris, però vés, té la seva cosa que ens visitin els màxims responsables del govern en temes agrícoles. Sense voler ser gaire pretensiosos, esperem haver aportat el nostre gra de sorra per contribuir a obrir la finestra a una nova visió del camp a casa nostra. Ja us donaré més detalls del que els vam explicar, però si voleu saber-ho també teniu l'oportunitat d'apuntar-vos directament a les nostres activitats ;-)


Mirant amunt de la pantalla veig, ja ens aquests moments, massa lletres. Així que ho deixo aquí i la setmana que ve, si res no ho impedeix, continuo amb les nostres històries.

Molt bona setmana!
Enric

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada