dijous, 11 d’abril del 2019

Tallada de freixes

Bon dia!

Enguany hem hagut de tallar molts arbres de les nostres tanques vegetals, bàsicament freixes. Es van plantar entre els anys 2003 i 2006, però amb el pas dels anys i amb la fertilitat d'aquestes terres, sobrepassaven de llarg els 12 o 14 metres d'alçada i, sobretot a l'hivern, projectaven una ombra als camps que no deixava créixer adequadament els conreus sembrats al costat nord de les tanques. Ens va costar molt de prendre aquesta decisió. Som de plantar-ne, d'arbres, no de tallar-los!

Quan vam triar les espècies d'arbres i arbusts a plantar ho vam fer pensant en que fossin espècies que afavorissin la biodiversitat, oferint lloc de refugi i aliment a la fauna auxiliar d'insectes i ocells que ens donen un cop de mà a l'hora de controlar les possibles plaques, però en necessitàvem alguna de creixement ràpid per apaivagar els efectes de la tramuntana. Els freixes han acomplert de lluny aquesta tasca. La trentena d'arbres que s'han tallat i que sortosament rebotaran per a tornar a protegir els conreus, donaran escalfor a unes quantes llars durant el proper hivern i durant tots aquests anys han fet una feinada considerable: fixant carboni, aportant matèria orgànica al sòl a través de les seves fulles i branques, bombejant aigua i nutrients de capes inferiors, creant paisatge, donant refugi a ocells i insectes, ...

Plantar arbres és revolucionari!

Canviant de tema, us deveu haver adonat que fa un parell de setmanes se'ns van acabar les pomes i també el suc de poma. A partir d'ara us oferirem, fins que també s'acabin o bé fins que ja arribi la fruita d'estiu (quines ganes!), la Story Red i la Golden. La primera ens arribarà de Lleida i la segona és d'en Joan Bosch, de Sant Pere Pescador. Esperem que aquest 2019 sigui millor any per les pomes i us en puguem oferir durant més temps. Fa dos anys en vam collir ben bé el doble que no pas el darrer.

Apa, recordeu que ja podeu fer la vostra comanda per la setmana vinent.

Bona setmana, bon viatge si marxeu fora, i molta sort!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada