dijous, 7 de març del 2019

D'excursió al Baix Llobregat


Molt bon dia!

Ahir vam estar a la "I Jornada demostrativa de maquinària petita per a explotacions hortícoles", dins el marc del pla anual de transferència tecnològica del Departament d'Agricultura. Va ser a Can Comas, al Parc agrari del Baix Llobregat. Vaja, que vam anar d'excursió.

Ja fa temps que dubtem entre dues eines per a facilitar el control de les herbes dins els cultius (no dic de les "males herbes", ja que de dolentes no en tenen res). D'una banda hi ha els "dits" (que molta gent anomena fingers). Es tracta d'una mena d'estrelles de goma i ferro que es passen sobre les plantes conreades i són capaços d'arrencar les petites herbetes que surten, sense arrencar les plantes que hi ha plantades. N'hi ha des de ben petits, per adaptar-los a les bici-aixades, fins a ben ferms, que s'instal·len en eines per a tractors. Us enganxo una imatge per a que sapigueu de què parlem:


Per altra banda hi ha una eina que té el mateix objectiu però que és ben diferent: la grada de pues flexibles o, més comunament conegut com a esgarrapacristos. Aquesta andròmina consta d'un quadre metàl·lic on van instal·lades una sèrie de pues, amb un sistema que permet regular la pressió que fan sobre el terra. Aquí va la imatge:


Com no podia ser d'una altra manera, ambdues tenen defensors i detractors. En les condicions de treball que hi havia ahir als camps de Can Comas, vam poder comprovar que la grada feia més bona feina. Probablement perque permet un millor control de l'agressivitat de l'eina, la qual cosa la fa més versàtil per treballar en diferents circumstàncies.

Posats a triar, sense menys preu per cap opció i a falta de més provatures, de moment preferim aquesta darrera eina. El moment de fer la tria final arribarà quan tinguem prou caler per a comprar-la...

Canviant radicalment de tema, o no tant, vull compartir amb vosaltres la darrera imatge que vam penjar al nostre compte l'Instagram i que, de moment, és la que més èxit ha tingut en aquella xarxa.



Apa, molt bona setmana i moooolta sort.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada